Business Analysis Foundation

business analysis Foundation

De cursus Foundation in Business Analysis vormt een uitstekende introductie in business analyse en geeft deelnemers basiskennis die verder uitgebouwd wordt in de andere cursussen van het BCS-diploma in business analysis.

Business analyse is de discipline die organisaties helpt om de juiste keuzes te maken, keuzes die nodig zijn om effectief en efficiënt te reageren op veranderingen. De cursus gebruikt het business analyse procesmodel als kapstok voor een breed scala aan technieken. Deze technieken helpen de business analist zowel bij de analyse van de organisatie en haar omgeving, als bij de communicatie met de stakeholders om te komen tot een goed en onderbouwd advies.

Inhoud

Deze cursus is geschikt voor mensen die nieuw zijn in het vakgebied van business analyse en informatieanalisten die de stap naar meer business analyse willen maken. Daarnaast zijn er regelmatig deelnemers aan deze training die zelf geen businessanalist zijn, maar wel veel samenwerken met businessanalisten.

Wat levert deze Business Analysis module je op?

Deze module biedt een uitgebreid overzicht van veel technieken op het gebied van business analyse. De toepassingsmogelijkheden, voor- en nadelen van alle technieken komen aan de orde. Er wordt in beperkte mate met de technieken worden geoefend. De cursus is verdeeld over de volgende onderwerpen:

  • De competenties van een businessanalist;
  • Strategie analyse;
  • Onderzoekstechnieken;
  • Stakeholder analyse en management;
  • Modelleren van business systemen en processen;
  • Requirements engineering;
  • Business cases.

Je krijgt een uitgebreide Engelstalige handleiding van de Foundation cursus. De spreektaal van de cursus is Nederlands, het materiaal en het examen zijn in het Engels.

Examen

Op de 3e dag wordt de cursus afgesloten met een 60 minuten durend examen met meerkeuzevragen. Actief meedoen in de cursus en enige thuisstudie is voldoende om het examen met goed gevolg te maken.

Het examen is in het Engels. Cursusdeelnemers waarvan Engels niet hun eerste taal is, krijgen 15 minuten extra tijd om het examen te maken.

Certificaat

Bij het behalen van het examen ontvang je het internationaal erkende certificaat ‘Foundation in Business Analysis’, van de British Computer Society (BCS). Deze cursus is een Knowledge Based Module van het BCS International Diploma in Business Analysis.

De cursus is op het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF) niveau 4 en vereist een HBO/WO werk- en denkniveau.

 

BCS International Diploma in Business Analysis Practitioner

Met deze cursussen bereidt u zich voor op het internationale diploma in Business Analysis. U kunt het diploma behalen door deel te nemen aan 4 cursussen en een mondeling examen af te leggen. De duur van het mondelingen examen is 50 minuten.

-Business Analysis Practice

-Modelling Business Processes

-Requirements Engineering of IREB Foundation

-Foundation in Business Change Of Business Analysis Foundation

U kunt u opgeven voor het volledige programma (4 cursussen en het mondelingen examen) om het BCS Practitioner diploma te behalen. Neem hiervoor rechtstreeks contact met ons op via:
E-mail: info@maestroacademy.nl
Telefoon: 023 – 568 9311
Mobiel: 06-25 6458 65

of via de contactpagina

BCS International Diploma in Business Analysis Advanced

Met deze cursussen bereidt u zich voor op het internationaal erkende diploma: BCS International Advanced diploma in Business Analyse. U kunt het diploma behalen door deel te nemen aan 4 cursussen en een assessment af te leggen. Ook wordt er voordat u het assessment aflegt een aanbeveling bij uw manager aangevraagd. Kennis van de Practitioner cursussen is raadzaam, maar niet noodzakelijk.

-Stakeholder Engagement

-Benefits, Planning and Realisation

-Agile Business Analysis

-Business Architectuur

 

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

4-12

MAESTRO PRIJS

€1.595,-

PARTNER PRIJS

€1.515,-

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

inclusief materiaal

EXAMEN

Inclusief examen

AANTAL DAGEN

3 dagen

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Business Analysis Foundation

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;