Business Change Foundation

BCS Business Change Foundation

Verandering is de enige constante binnen een organisatie. De cursus Foundation in Business Change helpt je als businessanalist of -architect te begrijpen hoe verandertrajecten volgens de Business Change Lifecycle verlopen. Je kan zelfstandig een bijdrage leveren aan een succesvol verandertraject binnen je organisatie.

Na het volgen van deze Business Change cursus ben je in staat om:

  • Technieken en modellen te gebruiken om in externe (PESTLE, Five Forces analysis) en interne (MOST-analysis, resource audit) omgeving van de organisatie in kaart te brengen;
  • Critical Success Factors voor een organisatie te identificeren en te formuleren, en bijbehorende Key Performance Indicator’s op te stellen;
  • De ‘terms of reference’ voor de opdracht op te stellen bij aanvang van een businessanalyse-opdracht en te beschrijven in een PID.
  • Relevante stakeholders te identificeren, te classificeren naar interesse, belang en macht, en aan te geven welke strategieën gebruikt kunnen worden voor het managen van verschillende soorten stakeholders;
  • Met behulp van de CATWOE-techniek per stakeholder(-groep) een root definition of business perspective van de organisatie en het vraagstuk op te stellen;
  • Op basis van verschillende business perspectives een Business Activity Model van de gewenste situatie op te stellen.

Je krijgt een uitgebreide Engelstalige handleiding van de cursus Foundation in Business Analysis. De spreektaal van de cursus is Nederlands, het materiaal en het examen zijn in het Engels.

Examen

Op de 3e dag wordt de cursus afgesloten met een 60 minuten durend examen met meerkeuzevragen. Actief meedoen in de cursus en enige thuisstudie is voldoende om het examen met goed gevolg te maken.

Het examen is in het Engels. Cursusdeelnemers waarvan Engels niet hun eerste taal is, krijgen 15 minuten extra tijd om het examen te maken.

Certificaat

Bij het behalen van het examen ontvang je het internationaal erkende certificaat ‘Foundation in Business Change’, van de British Computer Society (BCS). Deze cursus is een Knowledge Based Module van het BCS International Diploma in Business Analysis.

De cursus is op het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF) niveau 4 en vereist een HBO/WO werk- en denkniveau.

BCS INTERNATIONAL DIPLOMA IN BUSINESS ANALYSIS PRACTITIONER

Met deze cursussen bereidt u zich voor op het internationale diploma in Business Analysis. U kunt het diploma behalen door deel te nemen aan 4 cursussen en een mondeling examen af te leggen. De duur van het mondelingen examen is 50 minuten.

-Business Analysis Practice

-Modelling Business Processes

-Requirements Engineering of IREB Foundation

-Foundation in Business Change Of Business Analysis Foundation

U kunt u opgeven voor het volledige programma (4 cursussen en het mondelingen examen) om het BCS Practitioner diploma te behalen. Neem hiervoor rechtstreeks contact met ons op via:
E-mail: info@maestroacademy.nl
Telefoon: 023 – 568 9311
Mobiel: 06-25 6458 65

of via de contactpagina

BCS INTERNATIONAL DIPLOMA IN BUSINESS ANALYSIS ADVANCED

Met deze cursussen bereidt u zich voor op het internationaal erkende diploma: BCS International Advanced diploma in Business Analyse. U kunt het diploma behalen door deel te nemen aan 4 cursussen en een assessment af te leggen. Ook wordt er voordat u het assessment aflegt een aanbeveling bij uw manager aangevraagd. Kennis van de Practitioner cursussen is raadzaam, maar niet noodzakelijk.

-Stakeholder Engagement

-Benefits, Planning and Realisation

-Agile Business Analysis

-Business Architectuur

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

4-12

MAESTRO PRIJS

€ 1.845,-

PARTNER PRIJS

€ 1.775,-

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

inclusief materiaal

EXAMEN

Inclusief examen

AANTAL DAGEN

3 dagen

TIJD

09:00 - 17:00 ook bekend als BCS Foundation in Business Change

Datum optie 1 20-06-2023 t/m 22-06-2023 Locatie: Utrecht Datum optie 2 18-12-2023 t/m 20-12-2023 Locatie: Utrecht

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Business Change Foundation

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;