Weblog

Laat je inspireren door nieuws, blogs en achtergrondartikelen van Maestro Academy en de diverse opleidingspartners.

Toekomstige evenementen

Evenementen bieden een unieke kans om dieper in te gaan op onderwerpen die je interesseren, te netwerken met gelijkgestemde mensen en deel te nemen aan boeiende discussies

We willen jouw input gebruiken om toekomstige evenementen te plannen die aan jouw verwachtingen voldoen en die waarde toevoegen aan jouw kennis en ervaring. Als je specifieke ideeën hebt voor evenementen of suggesties voor onderwerpen, laat het ons dan weten. Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons.

Enkele voorbeelden:

Webinars en Workshops: Misschien heeft u interesse in interactieve online sessies waarin experts dieper ingaan op onderwerpen die relevant zijn voor uw vakgebied of persoonlijke interesses.
Paneldiscussies: Heeft u behoefte aan uitgebreide debatten tussen experts over actuele kwesties? Dit kan variëren van technologische trends tot maatschappelijke vraagstukken.
Lezingen en Keynote-sprekers: Wellicht bent u geïnteresseerd in het bijwonen van inspirerende lezingen van bekende sprekers die inzicht bieden in hun vakgebied.
Netwerkevenementen: Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw professionele netwerk uit te breiden? Netwerkevenementen kunnen een geweldige gelegenheid zijn om gelijkgestemde individuen te ontmoeten.
Thematische conferenties: Heeft u specifieke interessegebieden waar u meer over wilt weten? Denk aan conferenties die zich richten op onderwerpen zoals duurzaamheid, technologie, gezondheid, en meer.
Trainingen en masterclasses: Wilt u uw vaardigheden aanscherpen? Mogelijk bent u geïnteresseerd in praktische trainingen en masterclasses.

Neem hiervoor contact op met Lloyd Charité via: de mail op het volgende adres lloyd.charite@maestroacademy.nl of telefonisch op 06 25 64 58 65.

Het STAP-budget: Strengere regels en de toekomst van opleidingsmogelijkheden

Het moet moeilijker worden om het populaire STAP-budget te misbruiken voor een hobbycursus of andere studie die niets met werk te maken heeft. Het kabinet denkt aan het uitsluitend toestaan van opleidingen die de overheid heeft goedgekeurd.

Het STAP-budget is een subsidie voor wie zich wil laten bij- of omscholen voor werk. Via de regeling kon in principe iedere Nederlander 1.000 euro opleidingsbudget ontvangen. De regeling is vorig jaar ingevoerd en bleek razend populair.

Maar vrij snel werd duidelijk dat er ook veel misbruik van werd gemaakt. Er ging veel geld naar studies waar je vraagtekens bij kunt zetten hoe serieus ze zijn, bijvoorbeeld kwakzalvercursussen of een crypto-opleiding. Verder bleek dat opleiders hun studies bewust duurder maakten om zo meer STAP-geld op te strijken.

Het misbruik leidde begin dit jaar al tot strengere regels. Toch was dat niet genoeg om het misbruik volledig uit te bannen. De Tweede Kamer eiste vorige week scherpere regels en het kabinet belooft daar nu werk van te maken.

Regels moeten in september en november gelden

Wat er precies verandert, heeft het kabinet nog niet besloten. Een optie is om alleen nog opleidingen toe te staan die het ministerie van Onderwijs heeft erkend.

Op 3 juli is de eerstvolgende aanvraagronde. De aangescherpte regels gelden dan nog niet. Bij de twee andere rondes later dit jaar, in september en november, moeten de regels wel van kracht zijn.

Daarna is het gedaan met de regeling. Vanwege bezuinigingen verdwijnt het STAP-budget met ingang van komend jaar.

Omscholing van zelfstandig professionals op gebied van BI

De vraag naar business intelligence (BI) neemt in rap tempo toe en de verwachting is dat deze trend zich in de toekomst voortzet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer zelfstandig professionals en medewerkers overwegen om zich te laten omscholen tot BI-specialist.

Maar waarom is BI zo belangrijk geworden? Het antwoord is simpel: data. In de afgelopen jaren is er een enorme hoeveelheid data gegenereerd en bedrijven willen deze data gebruiken om betere beslissingen te nemen. Maar om deze data te kunnen gebruiken, is specialistische kennis nodig. BI-specialisten kunnen deze kennis bieden en helpen bedrijven om waardevolle inzichten uit hun data te halen.

Voor zelfstandig professionals en medewerkers die zich willen laten omscholen tot BI-specialist zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er diverse opleidingen en trainingen beschikbaar die zich richten op BI en analytics. Ook zijn er steeds meer bedrijven die speciale programma’s aanbieden om talent te ontwikkelen en op te leiden tot BI-specialist.

Een andere mogelijkheid is om zelf aan de slag te gaan en ervaring op te doen met BI en analytics. Door bijvoorbeeld te werken aan projecten voor klanten kunnen zij zichzelf ontwikkelen en hun kennis vergroten.

Het omscholen tot BI-specialist is een investering in de toekomst. De vraag naar deze specialisten neemt toe en zal naar verwachting alleen maar groter worden. Door zich te laten omscholen, kunnen zelfstandig professionals inspelen op deze trend en hun diensten uitbreiden met BI en analytics. En medewerkers een extra stap maken in hun carrière. Op de vraag of dit een mogelijkheid is hebben wij reeds een aantal cursisten succesvol geadviseerd. Met onze kennis en kunde van de markt zijn we in staat je te adviseren en de juiste trainingen aan te reiken samen met onze partners.

Kortom, het omscholen tot BI-specialist kan een slimme zet zijn. Het biedt kansen om nieuwe klanten aan te trekken en in te spelen op de groeiende vraag naar BI-specialisten. En als medewerker om een boost te geven aan je carrière.

Rol van Data en BI

Data en business intelligence (BI) zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het is dan ook belangrijk dat werknemers en consultants in elke functie en op elk niveau inzicht hebben in data en de manier waarop deze ingezet kan worden om betere beslissingen te nemen.

Of je nu werkzaam bent in de marketing, financiën, HR of een andere functie, kennis van data en BI kan van onschatbare waarde zijn. Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het handig is om je hierin te verdiepen.

 • Betere beslissingen: Data biedt inzicht in de prestaties van een bedrijf en kan helpen bij het nemen van betere beslissingen. Door inzicht te krijgen in klantgedrag, omzet, winstgevendheid en andere belangrijke factoren, kunnen beslissingen op een feitelijke basis genomen worden.
 • Efficiëntie: Data kan helpen bij het identificeren van inefficiënties en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door het analyseren van data kunnen verbeterpunten geïdentificeerd worden en kan er gericht gewerkt worden aan het verbeteren van de efficiëntie.
 • Nieuwe kansen: Data kan ook helpen bij het identificeren van nieuwe kansen. Door bijvoorbeeld te analyseren welke producten of diensten goed verkopen en welke niet, kunnen nieuwe kansen geïdentificeerd worden om het aanbod van het bedrijf te verbeteren.
 • Competitief voordeel: Bedrijven die in staat zijn om data effectief in te zetten, hebben een competitief voordeel ten opzichte van hun concurrenten. Door inzicht te hebben in belangrijke factoren zoals klantgedrag en markttrends, kunnen bedrijven snel reageren op veranderingen en hun positie in de markt versterken.
 • Loopbaanontwikkeling: Kennis van data en BI kan ook bijdragen aan loopbaanontwikkeling. Het kan werknemers helpen om nieuwe kansen te identificeren en hun vaardigheden te verbeteren. Daarnaast kan het ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en groei.
 •  

  Kortom, kennis van data en BI is belangrijk voor werknemers en consultants in elke functie en op elk niveau. Het biedt de mogelijkheid om betere beslissingen te nemen, bedrijfsprocessen te verbeteren, nieuwe kansen te identificeren, een competitief voordeel te behalen en bij te dragen aan loopbaanontwikkeling. Ook voor jou dus zinvol je kennis te vergroten op dit gebied en de certificering als afronding van de opleiding aan je CV toe te voegen. Wil je weten welke dan hebben wij reeds een aantal specialisten succesvol geadviseerd en de juiste trainingen tegen het juiste tarief voor hen geselecteerd en laten verzorgen. Ook voor jou staan we klaar.

  Populaire artikelen
  1

  Toekomstige evenementen

  2

  Het STAP-budget: Strengere regels en de toekomst van opleidingsmogelijkheden

  3

  Omscholing van zelfstandig professionals op gebied van BI

  4

  Rol van Data en BI

  5

  Waarom is data story telling belangrijk?