Weblog

Laat je inspireren door nieuws, blogs en achtergrondartikelen van Maestro Academy en de diverse opleidingspartners.

Belangrijke update: verlengde besteltermijn voor PRINCE2 6th Edition examens

Als je van plan bent om het PRINCE2 Practitioner examen af te leggen, heb je nu extra tijd om je voor te bereiden en je examenvoucher aan te schaffen.

Eerder hebben we je laten weten dat de besteltermijn voor PRINCE2 6th Edition examens zou eindigen op 30 juni 2024. Deze termijn is nu verlengd voor Nederlandstalige examens.

Nieuwe deadlines:

•  Laatste dag om een examenvoucher aan te schaffen: 31 december 2024

•  Laatste dag om het examen af te leggen: 30 juni 2025

Wat betekent dit voor jou?

Als je van plan bent om het PRINCE2 Practitioner examen af te leggen, heb je nu extra tijd om je voor te bereiden en je examenvoucher aan te schaffen. Zorg ervoor dat je je voucher op tijd aanvraagt zodat je het examen nog binnen de nieuwe termijn kunt afleggen.

Overgang van 6th Edition naar PRINCE2 7th Edition

Ook kunnen we bevestigen dat een PRINCE2 6th Edition Foundation-certificering een geldige voorwaarde is voor het PRINCE2 7th Edition Practitioner examen.

Wat moet je doen?

Neem contact met ons op voor meer informatie en om je plaats te reserveren voor een training of om jouw e-learning aan te schaffen.

PRINCE2 7th Edition: verbeteringen en nieuwe focuspunten

PRINCE2 is wereldwijd een van de meest gebruikte methodologieën voor projectmanagement. Het biedt individuen en organisaties een aanpasbare en gestructureerde aanpak die kan worden aangepast voor het beheer van verschillende projecten van diverse omvang en complexiteit.

Echter, om organisaties en individuen te ondersteunen bij de uitdagingen waarmee ze vandaag en in de toekomst worden geconfronteerd, heeft PRINCE2 een update gehad!

Maar dit is eerder een evolutie dan een revolutie van deze essentiële methodologie voor projectmanagement. Een methodologie waarop velen vertrouwen om projecten op tijd, binnen budget, binnen de scope en volgens kwaliteitsnormen te laten verlopen.

Wat is er nieuw in PRINCE2 7?

De aangebrachte updates voegen een nieuwe dimensie toe aan de richtlijnen en voegen waarde toe voor zowel organisaties als individuen.

Er zijn waardevolle aanpassingen en vereenvoudigingen in taalgebruik en inhoud doorgevoerd om de methodologie en de richtlijnen toegankelijker en relevanter te maken voor projectmanagers en mensen die projecten beheren. Maar andere opvallende updates zijn onder andere:

  • De introductie van een inleiding in het eerste hoofdstuk, die definieert wat een project is en wat projectmanagement inhoudt.
  • Een extra ‘mensen geïntegreerd element’ dat in het hart van de andere vier geïntegreerde elementen zit – de 7 principes, 7 praktijken (voorheen de 7 thema’s genoemd), 7 processen en de projectcontext.
  • Vier nieuwe managementbenaderingen die allemaal deel uitmaken van de PID (Project Initiation Documentation), genaamd de ‘change management-benadering’, de ‘commercial management-benadering’, de ‘data management-benadering’ en de ‘sustainability management-benadering’.
  • En er is een extra prestatiedoelstelling voor ‘duurzaamheid’, naast ‘voordelen, kosten, tijd, kwaliteit, scope en risico’.

Waarom is PRINCE2 bijgewerkt?

Enkele factoren hebben de evolutie van de PRINCE2-methodologie beïnvloed om te erkennen dat er sinds de laatste versie veranderingen hebben plaatsgevonden. Factoren zoals nieuwe technologieën, milieu en klimaatverandering, ethiek en veranderende attitudes van consumenten en bedrijven, nieuwe overheids-, nationale en lokale voorschriften, nieuwe werkwijzen en remote of hybride werken.

Bovendien is er een groeiende behoefte aan het ontwikkelen van zachte vaardigheden, waaronder leiderschap, die het ‘mensen geïntegreerde element’ helpt aan te pakken.

Vanuit een organisatorisch perspectief zullen dezelfde drijfveren als hierboven de evolutie hebben beïnvloed. Maar deze update zal de samenwerking met cross-functionele projectteams vergroten, communicatie verbeteren, een beter begrip van alle belanghebbendenbehoeften mogelijk maken en helpen bij het creëren van een organisatiecultuur waarin verandering effectiever wordt ingebed en gerealiseerd.

Mooi nieuws van Maestro Academy: de introductie van de PRINCE2 7th edition e-learning! Naast onze klassikale trainingen, kun je nu ook profiteren van het gemak en flexibiliteit van e-learning voor zowel de PRINCE2 7th edition Foundation als Practitioner certificeringen!

Wat kun je verwachten van de 7e editie? 

Er zijn veranderingen aangebracht in verschillende gebieden om de relevantie en effectiviteit te verbeteren:

 • Principes: Kleine aanpassingen zijn gemaakt in bewoording en er wordt meer nadruk gelegd op mensgerichte principes.
 • People: Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd dat zich richt op menselijke aspecten en teamdynamiek in projecten.
 • Practices: We hebben minimumvereisten en terminologie aangepast om de bruikbaarheid te verbeteren.
 • Business Case & Organizing: Terminologie is herzien en er wordt meer nadruk gelegd op commerciële relaties en projectorganisatie.
 • Plans & Quality: Er is meer nadruk op planning en kwaliteitscontrole om projecten nog succesvoller te maken.
 • Risk & Issue: Enkele wijzigingen zijn aangebracht in terminologie en aanpak om risico’s beter te beheren.
 • Progress & Processen: Beperkte inhoudelijke veranderingen zijn doorgevoerd met betrekking tot voortgangsbeheersing en procesbenamingen.

Overgang van PRINCE2 6th edition naar 7th edition

Deelnemers die momenteel gecertificeerd zijn onder de PRINCE2 6th edition Foundation kunnen niet automatisch overstappen naar de PRINCE2 7th edition Practitioner certificering. Heb je de 6th edition Foundation en wil je de 6th edition Practitioner certificering nog halen dit jaar? Lees verderop in deze nieuwsbrief over een speciale aanbieding.

Belangrijke deadlines voor PRINCE2 6th edition practitioner examen

Voor degenen die van plan zijn om het PRINCE2 Practitioner examen af te leggen, willen we benadrukken dat het examen van 6th edition uiterlijk tot 30 juni 2024 kan worden aangevraagd. De examenvoucher is geldig tot 31 december 2024. Vraag de voucher dus tijdig aan, zodat je dit jaar nog examen kunt doen.

Speciale aanbieding: PRINCE2 6th edition practitioner training met 25% Korting

Om je te ondersteunen bij het behalen van jouw PRINCE2 6th edition practitioner certificering, bieden wij een speciale training aan op 16 mei 2024, 23 mei 2024 en 30 mei 2024 in Amersfoort. Voor onze cursisten hebben we een exclusieve korting van 25% op deze training. Dit is een unieke kans om jouw vaardigheden bij te werken en je carrière naar een hoger niveau te tillen!

Korting op PRINCE2 6th edition practitioner e-learning

Naast de training bieden we ook een korting van 25% op e-learning voor de PRINCE2 6th edition practitioner certificering. Dit stelt je in staat om flexibel te studeren op jouw eigen tempo, terwijl je profiteert van deskundige begeleiding en hoogwaardig studiemateriaal.

Wat moet ik doen?

Wacht niet langer en grijp deze kans aan om jouw PRINCE2-certificering naar een hoger niveau te tillen. Neem contact met ons op voor meer informatie en om je plaats te reserveren voor de training of om jouw e-learning aan te schaffen!

 

Wil je meer weten over projectmanagement of wil je aan de slag met een training of workshop die jou verder brengt: kijk dan eens naar ons aanbod op onze website.

 

Maximaliseer uw Leerpotentieel: Hoe U Gunstig Geprijsde Cursussen en Trainingen Kunt Inkopen

In een tijdperk waarin voortdurende groei en ontwikkeling essentieel zijn, wordt het steeds belangrijker om toegang te hebben tot hoogwaardige cursussen, trainingen en opleidingen. Of het nu gaat om het verbeteren van uw vaardigheden op de werkplek of het nastreven van persoonlijke interesses, investeren in leren is een investering in uzelf. Als expert op het gebied van learning & development begrijpen we deze behoefte en streven we ernaar om deze toegankelijk te maken voor iedereen, tegen gunstige tarieven.

Het Belang van Voortdurend Leren

In een snel evoluerende wereld is stilstand gelijk aan achteruitgang. Het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen stelt individuen in staat om relevante vaardigheden aan te scherpen, nieuwe kennis op te doen en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden op de werkplek. Of het nu gaat om het leren van technische vaardigheden, leiderschapskwaliteiten of zelfs creatieve uitdagingen, voortdurend leren is de sleutel tot succes in elke branche.

Toegang tot een Breed Scala aan Cursussen en Trainingen

Bij ons begrijpen we dat de diversiteit van de leerbehoeften net zo divers is als de mensen zelf. Daarom streven we ernaar om een uitgebreid assortiment cursussen, trainingen en opleidingen aan te bieden die aan verschillende behoeften en interesses voldoen. Of het nu gaat om online cursussen, klassikale trainingen of op maat gemaakte bedrijfsopleidingen, ons platform biedt een one-stop-shop voor leren op elk niveau.

Gunstige Tarieven voor Onbeperkte Groei

Een van de grootste obstakels voor veel mensen bij het nastreven van leren is de kosten. Maar bij ons geloven we dat financiële beperkingen niet mogen fungeren als een belemmering voor groei. Daarom hebben we ons toegewijd aan het aanbieden van gunstige tarieven voor onze cursussen, trainingen en opleidingen. Door middel van strategische samenwerkingen en onderhandelingen kunnen we bijna alle opleidingen en trainingen tegen betaalbare prijzen aanbieden, waardoor leren toegankelijk wordt voor iedereen.

Hoe U van Onze Diensten Kunt Profiteren

Het proces om gunstig geprijsde cursussen en trainingen in te kopen via ons platform is eenvoudig en efficiënt. Door simpelweg ons platform te bezoeken, kunt u bladeren door ons uitgebreide aanbod en de cursussen en trainingen vinden die het beste aansluiten bij uw behoeften en interesses. Met een gebruiksvriendelijke interface en duidelijke prijsstelling kunt u gemakkelijk de cursussen selecteren die binnen uw budget passen en uw groeipotentieel maximaliseren.

Conclusie

Het verbeteren van uw vaardigheden en het uitbreiden van uw kennis hoeft niet duur of ontmoedigend te zijn. Met onze expertise op het gebied van learning & development streven we ernaar om leren toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of budget. Door gunstig geprijsde cursussen, trainingen en opleidingen aan te bieden, nodigen we u uit om uw leerreis te beginnen en uw potentieel te maximaliseren. Bezoek ons platform vandaag nog en ontdek de vele mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn.

Het Verbeteren van Organisatorisch Gedrag: Een Diepgaande Blik op de OBM Methode

In dit artikel duiken we dieper in op de Organizational Behavior Management (OBM) methode

Maestro heeft in samenwerking met de Change Management Community Nederland een jarenlang track record opgebouwd op het gebied van Change Management en kan u voorzien van marktinformatie en kennis omtrent de mogelijkheden en toegevoegde waarde van deze opleidingen.

Begin 2023 is er een training aan toegevoegd, te weten OBM. Deze wordt nu wereldwijd uitgerold en afgesloten met een internationaal erkend certificaat.

 

Als leidinggevende, projectleider of adviseur binnen een organisatie, ken je ongetwijfeld de uitdagingen die gepaard gaan met het beheren van menselijk gedrag. Gedrag, naast kennis en vaardigheden, is een essentiële factor in de dynamiek van elke organisatie. Of het nu gaat om de dagelijkse gang van zaken of om veranderingstrajecten, gedrag vormt de ruggengraat van succesvolle operaties.

Veranderingstrajecten kunnen vooral uitdagend zijn, waarbij de gedragscomponenten vaak moeilijker te beïnvloeden zijn dan de inhoudelijke aspecten. Ondanks de inspanningen van managers en projectleiders, lijkt het soms alsof de beoogde resultaten uitblijven. Werknemers hebben vaak hun eigen perspectief en belangen bij veranderingen, waardoor het begrijpen en beïnvloeden van gedrag essentieel is om duurzame veranderingen te bewerkstelligen.

In dit artikel duiken we dieper in op de Organizational Behavior Management (OBM) methode, een bewezen aanpak die al tientallen jaren wordt toegepast en die managers en leiders in staat stelt om gedragsveranderingen te faciliteren en zo de prestaties van hun organisatie te verbeteren.

Wat is OBM?

OBM staat voor Organizational Behavior Management, een benadering die zich richt op het beïnvloeden van gedrag binnen organisaties. Het is een praktische en wetenschappelijk onderbouwde methode die managers en leiders voorziet van de nodige tools om gedragsveranderingen op een positieve manier te stimuleren.

Een van de kernprincipes van OBM is dat het een positieve benadering hanteert, gericht op het optimaliseren van menselijk gedrag om zo de prestaties van de organisatie te verbeteren. In plaats van straffen, richt OBM zich op het belonen van gewenst gedrag, wat resulteert in een motiverende en stimulerende werkomgeving.

Waarom OBM?

OBM biedt verschillende voordelen die het aantrekkelijk maken voor organisaties:

 1. Bewezen effectiviteit: OBM is een bewezen aanpak die al tientallen jaren wordt toegepast in diverse organisaties en sectoren.
 2. Meetbare resultaten: Via een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd stappenplan kunnen prestaties meetbaar en aantoonbaar verbeterd worden.
 3. Compatibiliteit: OBM sluit naadloos aan bij bestaande methodologieën en best practices zoals Lean, Six Sigma, Agile en meer, waardoor het gemakkelijk geïntegreerd kan worden in bestaande bedrijfsprocessen.

Voor wie is OBM?

De OBM methode is geschikt voor een breed scala aan professionals, waaronder leidinggevenden, procesmanagers, coördinatoren, scrum masters, lean coaches, agile coaches en projectleiders. Maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen en beïnvloeden van gedrag, zowel bij henzelf als bij anderen.

Inhoud van de training

Tijdens de OBM training worden verschillende belangrijke aspecten behandeld, waaronder:

 • Kennismaking met de techniek van ABC-Analyses en Consequentieanalyses.
 • Inzicht in de principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management.
 • Het definiëren van gedrag en het begrijpen van beloningsschema’s.
 • Kennismaking met het protocol voor OBM en effectieve strategieën voor het omgaan met ongewenst gedrag.

De training is interactief van aard en biedt deelnemers de mogelijkheid om via discussies, oefeningen en praktijkvoorbeelden de concepten van OBM toe te passen en te verankeren.

Conclusie

Organizational Behavior Management biedt een waardevol kader voor het begrijpen en beïnvloeden van gedrag binnen organisaties. Door middel van een positieve benadering en wetenschappelijk onderbouwde technieken kunnen managers en leiders effectief sturen op gedragsverandering, wat resulteert in verbeterde prestaties en een productievere werkomgeving. Met de OBM methode kunnen organisaties het beste uit hun mensen halen en tegelijkertijd hun concurrentiepositie versterken in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Vind hier de informatie over de training.

Populaire artikelen
1

Belangrijke update: verlengde besteltermijn voor PRINCE2 6th Edition examens

2

PRINCE2 7th Edition: verbeteringen en nieuwe focuspunten

3

Maximaliseer uw Leerpotentieel: Hoe U Gunstig Geprijsde Cursussen en Trainingen Kunt Inkopen

4

Het Verbeteren van Organisatorisch Gedrag: Een Diepgaande Blik op de OBM Methode

5

Service Design – Kruip in de huid van de klant!