Weblog

Laat je inspireren door nieuws, blogs en achtergrondartikelen van Maestro Academy en de diverse opleidingspartners.

Nog opleidingsbudget over? Volg dit jaar nog een opleiding!

Medewerkers kunnen doorgroeien en zich ontwikkelen in hun carrière met het opleidingsbudget van hun werkgever. Maar wat blijkt? Veertig procent van het opleidingsbudget wordt niet besteed. Weet jij eigenlijk wel wat je opleidingsmogelijkheden zijn? Of weet je niet wat de beste training voor jou is? In deze blog nemen wij jou mee in hoe jij jouw opleidingsbudget het beste kan inzetten.

Allereerst is het van belang dat je bij je werkgever informeert of er een opleidingsbudget is om opleidingen te kunnen financieren. Check je arbeidsvoorwaarden en spreek je leidinggevende aan of ga langs bij HR. Heeft je werkgever een opleidingsbudget? Dan is dit de kans dat je kan investeren in jouw ontwikkeling.

Nieuwe kennis en ervaringen die je meteen tijdens je werkzaamheden kan toepassen, dat is wat een opleiding je biedt. Hierbij kun je denken aan het leren van nieuwe methodes van werken, waardoor je een hogere productiviteit krijgt. Daarnaast vergaar je meer kennis, waardoor je breder inzetbaar bent. Verder is het erg prettig als jouw werkgever ook in jouw carrière investeert. Dit geeft je meer mogelijkheden voor je eigen toekomst en stelt je in staat de baan en of opdracht te verkrijgen waar je voor wil gaan.

Ga dit jaar nog de opleiding volgen, als volgende stap in je carrière of voor een nieuwe opdracht? Denk daarbij aan certificaten (nieuwe technologie), maar ook het ontwikkelen van je competenties agile werken, thuiswerken, leidinggeven op afstand, gesprekstechnieken, etc., worden belangrijker en dragen daar daadwerkelijk toe bij.

Kom je er niet uit dan kunnen wij jou uiteraard ook helpen. Onze loopbaanbegeleider staat voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Je kunt onze loopbaanbegeleider bereiken op 06-19 8544 10 of via de mail franklin.loman@maestroacademy.nl.

Vrij recent hebben we een medior Proces Consultant ondersteunt bij de selectie van een opleiding. Met haar Lean Black Belt certificaat gaat zij nu als Specialist Proces Consultant vanaf 1 januari aan de slag op een nieuwe opdracht. Zonder dit certificaat was zij hier niet voor in aanmerking gekomen.

Terug op kantoor: merk je ook dat je een kennisachterstand hebt opgelopen?

Het herfstseizoen is begonnen, de dagen worden korter en kouder. De treinen zitten inmiddels weer vol (evenals kantoren) en de files zijn ook weer van de partij. Het lijkt alsof COVID-19 nooit bestaan heeft.

Nu iedereen na de zomer langzaamaan weer opkrabbelt en meer naar kantoor gaat is het ook weer tijd om na te denken of er niet iets ontbreekt qua kennis en vaardigheden. Je collega’s heb je natuurlijk een tijdje niet gezien en je hebt geen idee wat zij de afgelopen tijd gedaan hebben. Misschien heb je wel een enorme kennisachterstand opgebouwd en merk je dat pas als je weer op kantoor zit met je collega’s. Je maakt je zorgen en denkt zit ik wel op de juiste plek of hoe kan ik mijn kennis en vaardigheden weer ontwikkelen, zodat ik weer in het team pas of mijn volgende stap in mijn carrière kan maken?

Covid-19 heeft een forse aanslag gepleegd op een groot aantal organisaties en op de economie, maar biedt inmiddels ook weer kansen. Uitgaande van eigen kracht en weer samen de volgende stap zetten. Daarbij is ook de werkwijze structureel aangepast en we gaan niet meer terug naar de situatie van voor COVID-19.

Zorg dat je de aansluiting bij de arbeidsmarkt wederom krijgt of houdt.

Gelukkig zijn wij er voor je. Wij bieden trainingen en opleidingen in verschillende segmenten, een selectie hiervan vind je op onze website. Staat jouw gewenste opleiding er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en wij regelen het voor je. Ons netwerk aan opleidingspartners is vele malen groter en wij hebben een relatie met vrijwel de gehele aanbodzijde van de opleidingsmarkt. Naast ons aanbod aan trainingen en opleidingen bieden wij ook loopbaanbegeleiding aan met een ervaren coach, deze kan je ook helpen bij het zoeken van een eventuele nieuwe opdracht.

Virtueel leren: de voor- en nadelen

Nu er steeds meer mag en kan, is het een keuze om een virtuele training te volgen. De afgelopen anderhalf jaar heeft geleerd dat dat in veel gevallen prima kan, maar dat de fysieke component ook een extra dimensie kan geven. Hierbij enige voor- en nadelen van Virtueel leren, welke je wellicht kan helpen bij het nemen van een besluit omtrent de keuze van de voor jou “ideale” leervorm:

Voordelen:

-Tijdbesparend: een virtuele training kan vanaf iedere locatie en gebleken is dat gedurende de training er minder ruis is en minder bijzaken besproken worden;

-Efficiënter: kennisintensieve delen (veel kennisoverdracht vanuit de materie / de methode; feiten) kan op een ander moment en kan als huiswerk in de voorbereiding behandeld worden;

-Persoonlijke feedback vanuit systemen en “eenvoudig” extra verdieping. In combinatie met e-learning is het eenvoudiger te herhalen;

-Programma’s op maat en extra huiswerk met feedback “eenvoudig” in te passen;

Nadelen:

– Zelfdiscipline vereist: zowel in de voorbereiding, waarbij je al stof door dient te nemen alsmede tijdens de training. Het is verleidelijk om ook andere zaken (bijvoorbeeld een belangrijk mailtje beantwoorden) uit te voeren;

– Onpersoonlijk: je bent een beeld en een nummer en het is minder eenvoudig een persoonlijke invulling te krijgen. Je hebt sneller het gevoel dat er minder aandacht voor jou als persoon is en als je iets niet begrijpt is het lastiger door te vragen;

– Digitaal leren (vanaf een scherm): een groot aantal uren achter elkaar naar een scherm kijken is ongezond en voor veel mensen niet op te brengen. Het kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, oogproblemen, rugpijn en concentratieproblemen;

– Infrastructuur moet betrouwbaar zijn en instructie moet helder zijn;

– Leren en lezen op papier wordt door onze hersenen beter verwerkt. Lezen vanaf een scherm gaat sneller en het maakt niks uit voor algemene vragen (waar ging de tekst over?), maar bij verdiepende vragen is het begrip bij teksten op papier significant beter volgens verschillende onderzoeken.

Maestro biedt alle vormen aan en heeft een voorkeur voor klassikaal als er veel met elkaar wordt samengewerkt en als er veel informatie tussen cursisten uit wordt gewisseld. Bij de nadruk op kennisoverdracht (veelal vanuit de docent) is virtueel een prima oplossing.

Omarm het nieuwe werken met deze drie trainingen!

Toen de coronapandemie uitbrak, begon het massale thuiswerken. De pandemie had een grote invloed op scholing en ontwikkeling. Gelukkig kon men al snel omschakelen van op locatie werken naar thuiswerken en was het voor opleiders een kans om de trainingen om te zetten naar online. Hierin zijn zij in vele gevallen in relatief korte tijd geslaagd. Deze innovatie is aanzienlijk versneld in 2020.  

Nu, anderhalf jaar later, zien we dat het aantal (klassikale) trainingen weer echt aantrekt en dat er steeds meer mensen gaan trainen om zichzelf verder te ontwikkelen, waarbij de online versie ook blijft bestaan. Goed om te weten is dat persoonlijke ontwikkeling niet alleen het volgen van trainingen is en het leren daarvan, maar ook het gebruik maken van enige sessies van een persoonlijke coach die je helpt om competenties die je hebt beter in te zetten en verder te ontwikkelen. Hierdoor gaan jouw carrière en ontwikkeling een stap voorwaarts. Daarnaast hebben wij een aantal coaches in het netwerk die je kan helpen bij het selecteren van een geschikte coach.

Wij hebben een aantal nieuwe trainingen gelanceerd die aansluiten op de vraag en het aanbod van dit moment. Scrum is daar een van. Scrum is een ‘Agile’ aanpak dat kan worden gebruikt bij het in teamverband ontwikkelen en onderhouden van software. Scrum is een procesraamwerk dat al meer dan 25 jaar wordt gebruikt voor het managen van complexe productontwikkeling en biedt alle ruimte voor het inzetten van verschillende processen en technieken. Scrum geeft inzicht in de effectiviteit van het productmanagement van het ontwikkelteam. Dit inzicht geeft het team de mogelijkheid te verbeteren. Scrum wordt door steeds meer organisaties geadopteerd voor productontwikkeling, het biedt duidelijk inzicht in de voortgang van de software ontwikkeling en kent weinig overhead. Wij hebben tussen ons aanbod een aantal Scrum trainingen waaronder Professional Scrum Master I en Professional Scrum Master II.

Naast de Scrum trainingen is de training Persoonlijk effectiviteit voor managers ook erg gewild op dit moment, want hoe kom je na de pandemie over op andere mensen? Is jouw gedrag effectief? Welke sterke punten, of talenten bezit je van nature? Heb jij deze voldoende ontwikkeld en toegepast in jouw functie? Belangrijke vragen voor iedere manager die zichzelf tegen het licht wil houden, met als doel om beter, krachtiger en plezieriger te functioneren. De training zit boordevol zelfanalyses, waaronder een persoonlijkheidstest met een uitgebreid psychologisch profiel.

Wil jij het nieuwe werken ook omarmen? Kijk dan eens tussen ons trainingsaanbod voor ontwikkelingsmogelijkheden en neem voor vragen contact met ons op.

Populaire artikelen
1

Nog opleidingsbudget over? Volg dit jaar nog een opleiding!

2

Terug op kantoor: merk je ook dat je een kennisachterstand hebt opgelopen?

3

Virtueel leren: de voor- en nadelen

4

Omarm het nieuwe werken met deze drie trainingen!

5

Persoonlijkheid en competenties