Weblog

Laat je inspireren door nieuws, blogs en achtergrondartikelen van Maestro Academy en de diverse opleidingspartners.

Omscholing van zelfstandig professionals op gebied van BI

De vraag naar business intelligence (BI) neemt in rap tempo toe en de verwachting is dat deze trend zich in de toekomst voortzet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer zelfstandig professionals en medewerkers overwegen om zich te laten omscholen tot BI-specialist.

Maar waarom is BI zo belangrijk geworden? Het antwoord is simpel: data. In de afgelopen jaren is er een enorme hoeveelheid data gegenereerd en bedrijven willen deze data gebruiken om betere beslissingen te nemen. Maar om deze data te kunnen gebruiken, is specialistische kennis nodig. BI-specialisten kunnen deze kennis bieden en helpen bedrijven om waardevolle inzichten uit hun data te halen.

Voor zelfstandig professionals en medewerkers die zich willen laten omscholen tot BI-specialist zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er diverse opleidingen en trainingen beschikbaar die zich richten op BI en analytics. Ook zijn er steeds meer bedrijven die speciale programma’s aanbieden om talent te ontwikkelen en op te leiden tot BI-specialist.

Een andere mogelijkheid is om zelf aan de slag te gaan en ervaring op te doen met BI en analytics. Door bijvoorbeeld te werken aan projecten voor klanten kunnen zij zichzelf ontwikkelen en hun kennis vergroten.

Het omscholen tot BI-specialist is een investering in de toekomst. De vraag naar deze specialisten neemt toe en zal naar verwachting alleen maar groter worden. Door zich te laten omscholen, kunnen zelfstandig professionals inspelen op deze trend en hun diensten uitbreiden met BI en analytics. En medewerkers een extra stap maken in hun carrière. Op de vraag of dit een mogelijkheid is hebben wij reeds een aantal cursisten succesvol geadviseerd. Met onze kennis en kunde van de markt zijn we in staat je te adviseren en de juiste trainingen aan te reiken samen met onze partners.

Kortom, het omscholen tot BI-specialist kan een slimme zet zijn. Het biedt kansen om nieuwe klanten aan te trekken en in te spelen op de groeiende vraag naar BI-specialisten. En als medewerker om een boost te geven aan je carrière.

Rol van Data en BI

Data en business intelligence (BI) zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het is dan ook belangrijk dat werknemers en consultants in elke functie en op elk niveau inzicht hebben in data en de manier waarop deze ingezet kan worden om betere beslissingen te nemen.

Of je nu werkzaam bent in de marketing, financiën, HR of een andere functie, kennis van data en BI kan van onschatbare waarde zijn. Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het handig is om je hierin te verdiepen.

 • Betere beslissingen: Data biedt inzicht in de prestaties van een bedrijf en kan helpen bij het nemen van betere beslissingen. Door inzicht te krijgen in klantgedrag, omzet, winstgevendheid en andere belangrijke factoren, kunnen beslissingen op een feitelijke basis genomen worden.
 • Efficiëntie: Data kan helpen bij het identificeren van inefficiënties en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door het analyseren van data kunnen verbeterpunten geïdentificeerd worden en kan er gericht gewerkt worden aan het verbeteren van de efficiëntie.
 • Nieuwe kansen: Data kan ook helpen bij het identificeren van nieuwe kansen. Door bijvoorbeeld te analyseren welke producten of diensten goed verkopen en welke niet, kunnen nieuwe kansen geïdentificeerd worden om het aanbod van het bedrijf te verbeteren.
 • Competitief voordeel: Bedrijven die in staat zijn om data effectief in te zetten, hebben een competitief voordeel ten opzichte van hun concurrenten. Door inzicht te hebben in belangrijke factoren zoals klantgedrag en markttrends, kunnen bedrijven snel reageren op veranderingen en hun positie in de markt versterken.
 • Loopbaanontwikkeling: Kennis van data en BI kan ook bijdragen aan loopbaanontwikkeling. Het kan werknemers helpen om nieuwe kansen te identificeren en hun vaardigheden te verbeteren. Daarnaast kan het ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en groei.
 •  

  Kortom, kennis van data en BI is belangrijk voor werknemers en consultants in elke functie en op elk niveau. Het biedt de mogelijkheid om betere beslissingen te nemen, bedrijfsprocessen te verbeteren, nieuwe kansen te identificeren, een competitief voordeel te behalen en bij te dragen aan loopbaanontwikkeling. Ook voor jou dus zinvol je kennis te vergroten op dit gebied en de certificering als afronding van de opleiding aan je CV toe te voegen. Wil je weten welke dan hebben wij reeds een aantal specialisten succesvol geadviseerd en de juiste trainingen tegen het juiste tarief voor hen geselecteerd en laten verzorgen. Ook voor jou staan we klaar.

  Waarom is data story telling belangrijk?

  Waarom is data story telling belangrijk?

  Data storytelling is belangrijk omdat het helpt om de inzichten en betekenis achter complexe datasets effectief over te brengen aan de mensen binnen de organisatie die niet data technisch onderlegt zijn.

  Het stelt mensen in staat de belangrijkste conclusies uit de gegevens te begrijpen en te onthouden, en beslissingen te nemen op basis van de gepresenteerde informatie.

  Daarnaast kan data storytelling ook helpen om patronen en trends in de data te identificeren die misschien niet meteen duidelijk zijn, wat leidt tot nieuwe ontdekkingen en inzichten. Over het algemeen helpt data storytelling om de kloof tussen data-analyse en besluitvorming te overbruggen.

  Uiteraard bieden we vanuit Maestro Academy hiervoor ook een training aan.
  #training #storytelling #data

  Scrum, wat houdt dat nou in?

  Scrum is een populaire methode voor Agile softwareontwikkeling die wordt gebruikt door teams over de hele wereld. Scrum biedt een raamwerk voor het efficiënt en effectief opstellen, plannen en uitvoeren van projecten, waardoor teams sneller en beter kunnen werken. Het is ontworpen om teams in staat te stellen efficiënt en effectief samen te werken en snel aan te passen aan veranderende vereisten. Het is een flexibele methode die kan worden toegepast op een breed scala aan projecten, van softwareontwikkeling tot marketing en financiële planning.

  Scrum maakt gebruik van korte iteraties van werk, genaamd sprints, waarbij teams samenwerken om een specifiek product of dienst te ontwikkelen. Aan het begin van elke sprint stelt het team een productbacklog op, een lijst met taken die moeten worden voltooid tijdens de sprint. Tijdens de sprint, werkt het team samen om deze taken af te maken en een werkende increment van het product of de dienst op te leveren.

  Scrum heeft een aantal kernrollen, waaronder de Product Owner, die verantwoordelijk is voor het beheren van de productbacklog en het bepalen van de prioriteiten van het team; de ScrumMaster, die verantwoordelijk is voor het faciliteren van Scrum-bijeenkomsten en het oplossen van problemen die zich voordoen tijdens de sprint; en de Development Team, dat bestaat uit de leden die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van het werk tijdens de sprint.

  Een Scrum-certificering is een erkenning van uw kennis en vaardigheden in het toepassen van Scrum in uw werk. Er zijn verschillende organisaties die Scrum-certificeringen aanbieden, waaronder Scrum Alliance en Scrum.org.

  Om een Scrum-certificering te behalen, moet u een opleiding of cursus volgen en een examen afleggen. De opleidingen variëren van online cursussen tot in-person trainingen en kunnen variëren in duur en investering. Het examen bestaat uit multiple-choice vragen en is bedoeld om uw kennis van Scrum-concepten en -principes te testen.

  Eenmaal gecertificeerd, kunt u zichzelf aanduiden als een Scrum Master (PSM I), Scrum Product Owner (PSPO I) of Professional Scrum With User Experience (PSU), afhankelijk van welke certificering u heeft behaald.

  Scrum certificeringen zijn nuttig voor zowel individuele professionals als organisaties. Voor individuele professionals kan het helpen om carrièrekansen te vergroten en salarisverhogingen te verkrijgen. Voor organisaties kan het helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van teams en het verhogen van de klanttevredenheid.

  Populaire artikelen
  1

  Omscholing van zelfstandig professionals op gebied van BI

  2

  Rol van Data en BI

  3

  Waarom is data story telling belangrijk?

  4

  Scrum, wat houdt dat nou in?

  5

  Maak gebruik van maximaal € 1.000 euro STAP subsidie voor scholing en ontwikkeling