Weblog

Laat je inspireren door nieuws, blogs en achtergrondartikelen van Maestro Academy en de diverse opleidingspartners.

Coronacrisis – Terugblik en positieve vooruitzichten

Na een veelbelovend begin werd Nederland overvallen door het coronavirus. Hoe zijn wij daar mee omgegaan? Wat waren de gevolgen voor opleidingenland? En hoe ziet de toekomst er voor ons uit? Collega Franklin Loman blikt hieronder met je terug op de afgelopen maanden en vertelt je meer over de vooruitzichten.

De afgelopen paar maanden van 2020 verliepen anders dan verwacht. Het eerste kwartaal werd er goed geïnvesteerd in kennis. Het aantal cursisten nam flink toe. Als kennispartner van HeadFirst hadden wij de maandelijkse kennissessies van kwalitatief hoogwaardige content voorzien. Daarnaast hadden we samen met onze opleidingspartners een aantrekkelijk programma samengesteld, waaronder Change Management vanuit de mens gezien en Resultaat Gericht Organiseren.

Vanaf maart draaide dit echter volledig om en gingen de klassikale trainingen terug naar nul. Niet zo verwonderlijk. Deze periode heeft uiteindelijk wel tot een aanzienlijke versnelling van de digitalisering en tot behoorlijke innovatie geleid binnen opleidingenland. Vele plannen werden en worden versneld uitgevoerd en de technologie welke reeds beschikbaar was is versneld toegepast. Hierdoor ontstonden er veel online trainingen met nieuwe en aangepaste content, wat in mijn ogen ook niet meer verdwijnt. Vanaf heden hebben we nu een extra mogelijkheid, ook bestaande trainingen worden effectiever en efficiënter gegeven. De kwaliteit blijft onverminderd hoog en een groot compliment aan de flexibiliteit van de cursisten en creativiteit van de opleiders.

Wij blijven vanaf heden alle varianten aanbieden. Ook nu klassen weer mogen, blijft de digitale variant in het portfolio aanwezig. Hierbij is een combinatie van digitaal en klassikaal eveneens in het programma opgenomen en heb je virtuele klasgenoten welke met de klassikale training meedoen. Al met al een interessante ontwikkeling. Maestro heeft gespecialiseerde opleiders als partner welke dergelijke combinaties zeker toepassen en met hoge kwaliteit (als specialist) ook deze innovaties blijvend toevoegen.

Een analyse van deze ontwikkeling zal in de volgende kennisdirigent aan de orde komen.

Voor de tweede helft van 2020 verwachten wij dat de trend zich doorzet en zullen wij de opleidingspartners uitbreiden, evenals de variatie binnen het portfolio.

Ik wens u een gezonde en goede zomer.

Franklin Loman, Founder Maestro Academy

Verplichting bij- en omscholing bij NOW Regeling

Werkgevers die de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af. Ter ondersteuning van initiatieven van sociale partners trekt het kabinet daarvoor 50 miljoen euro uit via het crisisprogramma NL leert door waarmee mensen vanaf juli kosteloos online scholing en ontwikkeladviezen kunnen volgen om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie.

Maestro Academy begeleidt werkgevers hierbij in het proces. Doordat Maestro Academy ook actief is in de (flexibele) arbeidsmarkt en professionals hierin ondersteunt beschikken zij over actuele data. Zo heeft Maestro inzicht naar welke specialisten vraag is en waar een te kort aan is. Door de jarenlange ervaring is er ook inzicht welke omscholingsrichting het beste past bij het oude vakgebied. Zo is de kans op slaging en succes naar het nieuwe specialisme een stuk groter.  Hierdoor zijn zowel werkgever als professional tevreden met het eindresultaat.

Wil je ook meer weten en informatie hierover? Neem dan contact op:

E-mail: info@maestroacademy.nl
Telefoon: 023 – 568 9311
Mobiel: 06-25 6458 65

 

 

Virtual Classroom een succes en trainingen extra aantrekkelijk geprijsd

Waar we enige weken geleden aangaven dat er de mogelijkheid was tot, is er inmiddels in ruime mate ervaring opgedaan met de nieuwe lesmethode. Hierbij wordt er veelal gekozen voor Virtual Classroom. Virtual classroom is een virtueel klaslokaal, waar cursisten en docenten op eenvoudige wijze via hun computer in een digitale ruimte bijeen komen. Met virtual classroom wordt de fysieke klasruimte volledig nagebootst.

De ervaring leert dat mensen sneller leren, erg gefocust zijn en  het slagingspercentage voor de opleidingen hoog is. Hierbij is op dit moment de situatie dat vele opleiders hun virtuele training extra aantrekkelijk prijzen en het scheelt uiteraard ook reistijd en reiskosten. De mogelijkheid de training later in het jaar klassikaal kosteloos over te doen blijft nog steeds van toepassing (al leert de ervaring dat er nauwelijks gebruik van wordt gemaakt tot op dit moment).

Daarnaast zijn de voorbereidingen in volle gang om bij het verruimen van de mogelijkheden deze technologie te gebruiken om samen met de 1,5 meter afstand een nieuwe klassikale werkwijze verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie? Neem dan contact op met Lloyd Charité via 06-25 6458 65 of via lloyd.charite@maestroacademy.nl

Een uitstekende oplossing om in deze tijd toch jouw kennis te blijven ontwikkelen.

Update met betrekking tot het Corona virus

Online gaan veel trainingen gewoon door

In lijn met het regeringsbeleid ten aanzien van de Corona-maatregelen, zijn veel trainingen van onze partners vanaf heden enkel nog online te volgen. Niet alle trainingen zijn hiervoor geschikt, dus sommige zullen verplaatst worden naar een later moment in overleg.

Voor een groot deel van ons trainingsaanbod is het mogelijk deze virtueel bij te wonen of zelfs helemaal in eigen tijd en tempo online te volgen. Wil jij weten of het voor jouw training ook mogelijk is? Neem dan contact op met Lloyd Charité via 06-25 6458 65 of via lloyd.charite@maestroacademy.nl

Een uitstekende oplossing om in deze tijd toch jouw kennis te blijven ontwikkelen. Ben je onzeker over het online volgen van cursussen? Wij snappen dat deze manier van training volgen voor veel mensen nieuw is. Dus mocht het volgen van een online training achteraf toch niet goed zijn bevallen, of heb je een deel van de stof niet goed begrepen? In de meeste gevallen kun je later dit jaar kosteloos (een deel van) dezelfde training nog eens volgen, wanneer de cursusruimtes weer geopend zijn.

Populaire artikelen
1

Coronacrisis – Terugblik en positieve vooruitzichten

2

Verplichting bij- en omscholing bij NOW Regeling

3

Virtual Classroom een succes en trainingen extra aantrekkelijk geprijsd

4

Update met betrekking tot het Corona virus

5

THE CORRELATION BETWEEN CHANGE MANAGEMENT AND PROJECT SUCCESS