Scrum met Jira

Scrum is een bekende methodiek voor het ontwikkelen van software. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van tools ter ondersteuning van de scrum processen. JIRA is een tool die veel in bedrijven gebruikt wordt. Het heeft zich specifiek ontwikkeld als een tool ter ondersteuning van het Agile software ontwikkelingsproces. De mogelijkheden in JIRA zijn eindeloos. Deze training gaat in hoe je de tool JIRA zo optimaal mogelijk kan inzetten binnen jouw eigen organisatie. Deze training is zeer praktisch en het is de bedoeling om zelf aan de slag te gaan met de JIRA software. Aan de hand van een praktische case wordt langs alle aspecten van het scrum proces gelopen en wordt gekeken en gevoeld hoe JIRA dat proces kan ondersteunen. Er is tijdens de workshop voldoende ruimte om vragen te stellen en zelf te experimenteren met JIRA.  Na deze training ben je in staat om zelf een JIRA project te beheren.

Opzet

Tijdens deze workshop wordt de basiskennis van JIRA geleerd, met de focus op scrum en hoe je als bedrijf agile projecten kan beheren in JIRA. In de trainingen wordt naar JIRA gekeken vanuit de rol als product owner, scrum master en ontwikkel team. Onderwerpen zoals een algemeen overzicht van scrum, maar ook het creëren en configureren van een scrum board, management van de backlog, het plannen en onderhouden van een sprint passeren de review. Afsluitend wordt ingegaan op dashboard en de rapportagemogelijkheden van JIRA.

Cursusmateriaal

U ontvangt een cursusmap met uitgebreide informatie en een beperkte handleiding.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze.
In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bekend raken met de administratieve elementen van JIRA
  • Bekend raken met scrum projecten in JIRA
  • Begrip krijgen van hoe je Agile Boards kan maken, de backlog kan managen en het werken met sprints en rapporten
  • Leren hoe je antwoord kan vinden op algemene- of minder algemene vragen
  • JIRA je kan ondersteunen in jouw eigen ontwikkelomgeving en bedrijf

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor ontwikkelaars, agile coaches, scrum masters, teamleiders, projectmanagers en product owners. Maar ook voor iedereen die JIRA software gebruikt om zijn Agile ontwikkelingen te managen.

 

 

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

4-12

MAESTRO PRIJS

€399,-

PARTNER PRIJS

€360,-

LOCATIE

Nader te bepalen

CURSUS

In-company

AANTAL DAGEN

1 dag

TIJD

09:30 tot 16:30

Datum optie 1 27 May 2022 Locatie: Den Haag Datum optie 2 15 September 2022 Locatie: Utrecht Datum optie 3 23 December 2022 Locatie: Eindhoven

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Scrum met Jira

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;