Privacy & Data Protection Foundation

Inleiding

Vanaf 24 mei 2016 is de General Data Protection Regulation (GDPR), of in het Nederlands de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), van kracht. Vanaf 25 mei 2018 is het dan ook voor elk bedrijf verplicht om aan deze wet- en regelgeving te voldoen.

Privacy wet- & regelgeving (o.a. de AVG/GDPR) is voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat uw organisatie daar op de juiste manier mee omgaat.

In deze cursus krijgt u aan de hand van praktijkvoorbeelden een overzicht van de rechten en plichten van uw organisatie (en van diegenen waarvan u persoonsgegevens verzameld heeft) zodat u in uw eigen omgeving adequaat advies kunt uitbrengen over hoe er met persoonsgegevens dient te worden omgegaan.

Doelgroep

De cursus Privacy & Data Protection Foundation is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken krijgt met het verzamelen, bewerken of beheren van persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Aankomend privacyfunctionarissen
  • Medewerkers in een call center, helpdesk of administratieve afdeling
  • Accountants
  • Financieel professionals

Voorkennis

Tijdens de cursus Data Protection Foundation wordt de basis van data protectie behandeld. Er is geen voorkennis nodig om aan deze instapcursus op foundation niveau deel te nemen. Het niveau van deze cursus is MBO+.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

Bekijk hier de sample van het door SECO-Institute ontwikkelde cursusboek.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Een gratis aan te vragen “S-DPF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen
  • Het SECO-Institute online Privacy & Data Protection Foundation examen
  • Een heerlijke lunch

Leerdoelen verspreid over de hele cursus

  • Candidates can recall the historical and legal context of European privacy and data protection legislation and the General Data Protection Regulation (GDPR)
  • Candidates can define the essential terms and concepts employed in the GDPR
  • Candidates can describe the GDPR’s material and territorial scope
  • Candidates know what information the GDPR applies to
  • Candidates know what activities the GDPR applies to
  • Candidates know in what situations the GDPR applies within and outside the EU/EEA
  • Candidates understand the main provisions of the GDPR and their consequences for individuals and businesses
  • Candidates can describe the general principles that govern the processing of personal data
  • Candidates can describe restrictions on the processing of personal data
  • Candidates can describe the obligations of controllers and processors
  • Candidates can describe how compliance with the GDPR can be demonstrated to the supervisory authority
  • Candidates understand the consequences of non-compliance
  • Candidates know where they can find additional informationabout specific provisions

Examen & Certificering

De cursus Privacy & Data Protection Foundation is het eerste niveau van het SECO-Institute Cyber Security & Governance Certification program en is de voorloper van de cursus Privacy & Data Protection Practitioner.

Het SECO-Institute examen wordt extern afgenomen door SECO-Institute en bestaat uit multiple choice vragen. Na succesvolle afronding van het examen ontvangt u het certificaat “Privacy & Data Protection Foundation” en kunt u uw digitale S-DPF badge aanvragen bij het SECO-Institute.

Exameninformatie

  • Taal examen: Engels
  • Type examen: online-examen (u dient dit examen zelf te reserveren)
  • Type vragen: 40 meerkeuzevragen
  • Examentijd: 60 minuten
in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

Maximaal 12 deelnemers

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€1.395,-

PARTNER PRIJS

€1.255,-

LOCATIE

Security Academy Nederland
De Bleek 11
3447 GV, Woerden

CURSUS

Training

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

2 dagen

TIJD

Dagopleiding

Datum optie 1 07-12-2020 t/m 08-12-2020 Locatie: Woerden

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Privacy & Data Protection Foundation

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De kosten voor de opleiding dienen binnen 30 dagen na factuurdatum of voor de vervaldatum van een overeengekomen betalingsregeling te worden voldaan.;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;
  • De volledige voorwaarden staan vermeld op www.securityacademy.nl