Open Source Intelligence (OSINT)

Inleiding

Doe je veel openbronnenonderzoek op internet en wil je daar beter in worden? Zoek je online regelmatig naar mensen of organisaties, maar stellen de resultaten je soms teleur? Wanneer je het internet hier dagelijks voor gebruikt, is het goed om te weten hoe het precies werkt en welke zoektechnieken je het beste kunt inzetten.

Mensen laten sporen achter bij het bezoeken van websites en het versturen van e-mail. Het gebruik van open bronnen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn laat sporen na. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen wij informatie en digitale sporen terugvinden en koppelen aan bedrijven en personen. Deze training, in samenwerking met Security Academy, neemt je stap voor stap mee in alle aspecten van internetonderzoek. Bij elk onderwerp wordt aandacht aan praktijkoefeningen besteed.

Na deze training

Weet je wat de mogelijkheden en onderliggende technieken van internet zijn. Kun je met de juiste tools op de beste plekken zoeken. Leer je profielen op te maken van mensen en bedrijven op basis van social media informatie.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training voor beginners die binnen het onderzoeksdomein internet en web willen gebruiken voor onderzoeken.

Voorkennis

Geen specifieke vereisen.

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel zie je achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen of je deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier jouw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wil je een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met je mee over wat in jouw situatie het beste is.
 • Heb je de cursus online gevolgd en wil je later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten.

Onderwerpen

 • Het internet: internetnetwerken en- servers;
 • Onderzoek op internet: browsers, zoekmachines en sporen;
 • Social media: bekende en minder bekende social media;
 • Zoekstrategieën.
in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

Maximaal 12 deelnemers

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€ 1.500,-

PARTNER PRIJS

€1.399,-

LOCATIE

Security Academy Nederland
De Bleek 11
3447 GV, Woerden

CURSUS

Training

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

3 dagen

TIJD

09:30 - 16:30

Datum optie 1
 • 25-09-2023
 • 26-09-2023
Locatie: Delft en Online

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Open Source Intelligence (OSINT)

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De kosten voor de opleiding dienen binnen 30 dagen na factuurdatum of voor de vervaldatum van een overeengekomen betalingsregeling te worden voldaan.;
 • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • De volledige voorwaarden staan vermeld op www.securityacademy.nl