LOOPBAANCOACH OPLEIDING – NIEUWE STIJL – VOOR DE LOOPBAANCOACH DIE EEN STAP VERDER WIL ZETTEN

  • Dé opleiding met een helder stappenplan voor de loopbaancoach
  • Je leert hoe je coachees van start tot finish begeleidt bij loopbaanvragen
  • Een compleet nieuw programma, vol toepasbare skills, oefeningen en opdrachten
  • Toegang tot het online studieplein met alle oefeningen, vragen, formulieren en tests
  • Na afronding van de opleiding kun je een jaar lang gebruik maken van de Loopbaan licentie ter waarde van € 400,-

De Loopbaancoach opleiding is de perfecte aanvulling op de Coach Intensive of een andere coachopleiding die geaccrediteerd is op practitioner niveau. In vier opleidingsdagen leer jij je coachees goed te begeleiden bij loopbaanvragen. Je helpt je coachees formuleren wat ze willen en kunnen. En je leert hoe je ze begeleidt in het maken van een actieplan, het profileren en solliciteren.

Het is een korte opleiding waarin je veel handvatten krijgt om je coachee echt verder te helpen. Na afronding van de opleiding beschik je over meer dan 30 (!) oefeningen die je kunt inzetten. Je oefent zelf in de opleiding en leert ook veel van de andere ervaren coaches in je groep.

Loopbaancoach opleiding

Zelfs als je coachee weet wat ‘ie wil (wat vaak niet het geval is), is dat vaak nog niet niet genoeg. Want al weet je wat je wil, hoe bemachtig je dan die droombaan? En hoe zorg je dat je uitstraalt en duidelijk maakt wat je nou geschikt maakt? En hoe zorg je dat je een consistente manier van naar buiten treden hebt. In alle uitingsvormen die er zijn: het gehele traject van oa Linkedin-profiel tot kleding en houding, van de sollicitatiebrief tot pitch en sollicitatie. Je coachee leert inschatten hoe reëel zijn kansen zijn en wat hij moet doen om zijn droombaan te bereiken. Zodat hij echt een baan of klus vind die past bij zijn waarden.

Na de vier opleidingsdagen beheers je de methodiek, weet je wat voor type coachees er allemaal zijn en weet je hoe je jouw coachees begeleidt, in de zoektocht naar zijn ideale baan of klus. Je krijgt een compleet pakket met oefeningen, vragen, formulieren en tests om coachees te helpen met inzicht in de persoon, oriëntatie op werkgebieden, keuzes maken qua richting, profileren en actiestappen. Zo laat je de regie geheel in handen van de coachees.

De loopbaancoachopleiding is ontwikkeld door NONONS in samenwerking met ervaren loopbaancoach André Lollinga van Academy Coaching.

Voor wie is de Loopbaancoach opleiding?

De opleiding tot loopbaancoach is voor coaches die een geaccrediteerde opleiding Coach Basics en/of Coach Intensive hebben afgerond of een vergelijkbare afgeronde coachopleiding op practitioner niveau. Deze nieuwe opleiding is dus een aanvulling op de Coach Intensive, maar kan ook gevolgd worden na de Coach Basics opleiding. Als je een coachopleiding op practitioner niveau hebt afgerond, doe je ter voorbereiding op de opleiding kosteloos onze e-learningmodule Coach Compleet. Hiermee krijg je bekendheid met de taal en werkwijze.

Studiebelasting Loopbaancoach opleiding

De studiebelasting is ongeveer vier uur per week. Tussen de opleidingsdagen in coach je, schrijf je reflectieverslagen, supervisie, volg je de online module en we ronden de opleiding af met een afsluitende middag.

De loopbaancoach

En we gaan nog verder. Want hoewel er heel veel coaches zijn in Nederland is er nog steeds een tekort aan echt goede coaches. Helemaal op het gebied van loopbaanbegeleiding. Maar hoe onderscheid je nou het kaf van koren? Daarvoor willen we deze loopbaancoaches die hun opleiding met goed gevolg hebben afgerond en die aantonen dat ze zichzelf blijven ontwikkelen, een licentie aanbieden.  Met zo’n licentie laat je zien dat je opleidingen hebt gevolgd, voldoende coachuren maakt en dat je zowel intervisie als supervisie doet om jezelf aan te scherpen en te blijven groeien. Zo waarborgen we de kwaliteit.

Na afronding van de opleiding Coach Basics of Coach Intensive en de Loopbaancoach opleiding kun je op onze website vermeld worden, als je dat wil. Elk jaar kun je jouw licentie vernieuwen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je minimaal 4 loopbaantrajecten hebt gedaan, minimaal 2 van de 4 aangeboden supervisies hebt gevolgd, een reflectieverslag van een coachtraject met een evaluatieverslag van de coachee ingestuurd hebt en kunt aantonen dat je aan intervisie doet. Zo bewaken we de kwaliteit van de coaches.

Het programma van de Loopbaancoach opleiding

Dag 1:
Overzicht, Intake en Persoon
We doorlopen de 4 loopbaanstappen in grote lijnen aan de hand van het verandermodel voor loopbaan. Je leert welke vragen je kunt stellen tijdens een intake om helder te krijgen wat het doel is van de coachee, wat de aandachtspunten en valkuilen zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met het fundament: hoe help je iemand inzicht te krijgen in wat hij wil en wat hij kan en wat hij moet.

Online Module (dagdeel): Werk
Praktische tips hoe je online zoekopdrachten kunt optimaliseren aan de hand van de input, het vocabulaire en de inzichten die uit dag (Persoon) naar boven komen.

Dag 2:
Werk & Profileren. Hoe laat ik zien wie ik ben
We staan stil bij jullie eigen coachtrajecten in relatie tot Persoon en Werk en leggen deze dag de nadruk Profileren.

• Wat zijn de verschillende manieren van profileren en hoe krijg je inzichtelijk waar de uitdaging ligt van de coachee?
• Is je coachee voldoende en op de juiste manier zichtbaar binnen het vakgebied?
• Is de manier waarop een coachee zichtbaar is (online en in gesprekken) congruent met wie hij is en hij nastreeft?
• Maakt de coachee effectief gebruik van zijn mogelijkheden?

We behandelen niet alleen het CV en motivatiebrief maar kijken naar alle facetten die belangrijk zijn. Ook behandelen we de meest voorkomende belemmerende overtuigingen die een coachee kan hebben en hoe je daarop verdiepend coacht.

Supervisie (dagdeel)
Tijdens de supervisiebijeenkomst bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt als coach. Hierbij staan de trajecten die je tijdens de opleiding voert centraal. De opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever te kunnen coachen.

Dag 3:
Actie & Nachtmerrie
Op deze dag behandelen we hoe je jouw coachee kan helpen een plan te maken om zijn contacten te benutten en zijn ideale baan te bemachtigen. Alleen weten wat je kan en wil en kunnen profileren, levert nog geen baan op. Je leert hoe je je coachee helpt zodat hij effectief de arbeidsmarkt kan benaderen met een concreet actieplan.

We eindigen met mogelijk lastige situaties waar jij tegenaan kunt lopen waardoor je coachtraject minder goed loopt. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met coachees die niet in actie komen of op jou leunen. De hele middag staat in het teken van oefenen, oefenen, oefenen op jouw nachtmerriesituaties.

Dag 3 einde dag:
Afsluiting
Aan het einde van de opleiding vindt een afsluiting en afscheid plaats van 16.30 – 18.00 uur.

Coachen in de praktijk
Een goede coach worden betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de opleiding 17 uur coachen, dit komt neer op twee volledige loopbaantrajecten. Je coacht een iemand uit de opleiding en daarnaast zorg je ook zelf voor een coachee. De meeste coaches bieden deze gesprekken gratis aan zodat je je vrij voelt om te leren en te evalueren. Van de coachingsgesprekken maak je reflectieverslagen.

Tijdsinvestering
Naast de 3,5 dagen dat je fysiek aanwezig bent (3 opleidingsdagen en een supervisie dagdeel) en de halve dag voor de online module vraagt de Loopbaancoachopleiding ook een tijdsinvestering op het gebied van coachsessies, reflectieverslagen, maken van opdrachten en lezen, reken maar op gemiddeld 4 uur per week.

Na afronding van de opleiding kan je ervoor kiezen om de Loopbaan jaarlicentie ter waarde van € 400,00 exclusief 21% BTW te kopen (dit bedrag is inclusief twee loopbaan supervisies). Je wordt op de overzichtspagina . Dit betekent dat je officieel voldoet aan de kwaliteitseisen van een goede loopbaancoach. Je mag hier een jaar lang jouw persoonlijke of praktijkgegevens plaatsen en kan deze per jaar verlengen als je voldoet aan de voorwaarden.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

6 tot 15 deelnemers

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€ 1.995,-

PARTNER PRIJS

€ 1.895,-

CURSUS

Klassikaal

AANTAL DAGEN

5 dagen

TIJD

9:30 - 16:30

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor LOOPBAANCOACH OPLEIDING – NIEUWE STIJL – VOOR DE LOOPBAANCOACH DIE EEN STAP VERDER WIL ZETTEN

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, Change Management Community Nederland, Data2Succes, Maestro Business Campus of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;