Lean Six Sigma Master Black Belt

Ervaring als Lean Six Sigma Black Belt maar wil je doorgroeien naar een Master Black Belt? Wordt een expert op het gebied van Lean Six Sigma met deze 10-daagse opleiding.

Klassikaal en online

De Lean Six Sigma Master Black Belt training wordt zowel online als klassikaal gegeven. Geef bij het inschrijven jouw voorkeur aan. De Master Black Belt bouwt voort op de Lean Six Sigma Black Belt en is voor wie ervaring heeft als Lean Six Sigma Black Belt en wilt doorgroeien naar de rol van Master Black Belt. Als Master BB ben je een Lean Six Sigma professional. Tijdens de opleiding tot Master Black Belt word je een expert met diepgaande kennis en ervaring van alle aspecten van Lean Six Sigma. Een Master Black Belt is verantwoordelijk voor het invoeren en uitvoeren van (vaak) complexe verbeteringen binnen processen, het geven van Lean Six Sigma trainingen op allerlei verschillende niveaus en het begeleiden van Lean Six Sigma Yellow -Green -en Black Belts binnen de organisatie (met nadruk op de Lean Six Sigma Black Belts). Een Master heeft veel kennis van procesverbetering en de daarbij horende veranderingen. Een Master Black Belt is in staat om de juiste verbeterinitiatieven te selecteren en uit te voeren. Ook werkt hij nauw samen met het management om de bedrijfsdoelstellingen na te streven.

Inhoud van deze Master Black Belt opleiding

In deze 10-daagse opleiding word je opgeleid als Lean Six Sigma professional. Na deze training weet je hoe je de instrumenten uit de Lean-toolbox moet gebruiken om een Lean Six Sigma project zo effectief mogelijk in te zetten. Als Master BB word je immers verantwoordelijk voor het behouden van de kwaliteit binnen een Lean Six Sigma project. De cursus en het examen zijn gebaseerd op de ‘Body of Knowledge’ van de ASQ.

Programma:

Module I: Enterprise-wide planning and Deployment
In dit onderdeel gaan we dieper in op de strategische focus en de uitrol van Lean en Six Sigma in de organisatie. Hoe kun je Lean Six Sigma gebruiken om organisatieverandering te bereiken? Welke strategieën kies je en waar moet je op aansluiten? Wat zijn de consequenties van strategische keuzes op de tactische besturing en de verdere uitrol? Hoe combineer je de top-down en de bottom-up benadering?

Module II: Design for Six Sigma
In dit onderdeel gaan we in op de methode om in 1 keer op de juiste manier nieuwe processen neer te zetten en daar ook de optimale instellingen voor te bepalen. Verder gaan we in op de inrichting van de besturing van de organisatie zodat op elk niveau wordt bijgedragen aan de strategische doelen. In het verlengde hiervan gaan we in op hoe je invulling geeft aan de lerende organisatie en hoe je de medewerker centraal kunt stellen.

Module III: Advanced Statistics
In dit onderdeel gaan we in op de achterliggende theorie van de statistische tools en de toepassing daarvan om van statistisch probleem tot statistische oplossing te komen. Voor dit onderdeel is Minitab benodigd.

Module IV: Ontwikkeling van mensen en organisaties
In dit onderdeel gaan we in op het bepalen van de behoefte van de verschillende doelgroepen in de ontwikkeling van Lean Six Sigma in de organisatie en het ontwikkelen en coachen van mensen en organisaties.

Module V: Programma en projectmanagement
In dit onderdeel gaan we in op het selecteren en begeleiden van projecten en initiatieven in een organisatie, het bepalen van doelen en benefits management, het bepalen van de grote vissen en het managen van kritische paden. Tenslotte vindt op de laatste lesdag het examen plaats en is er de presentatie van de action learnings. De action learning is de presentatie van het deployment plan voor de eigen organisatie en de onderdelen daarin, inclusief de (cijfermatige) verantwoording.

Voor wie is de Master Black Belt training?

Vereiste voor deelname is Lean Six Sigma Black Belt (theoretisch) gecertificeerd zijn en willen doorgroeien naar Master Black Belt of al op die positie zitten. Een telefonische intake is onderdeel van de toelating.

Intake
De aanmelding is pas definitief als de deelnemer de intake heeft gedaan. Als je namelijk ooit een Lean Six Sigma Black Belt hebt gevolgd en er vervolgens niets mee hebt gedaan, dan is de Master Black Belt training niet geschikt. Als je je aanmeldt voor de Master Black Belt training zal onze trainer contact met je opnemen over een goed moment voor deze intake.

Het verschil met de Lean Six Sigma Black Belt training
De Master Black Belt is het vervolg op de Lean Six Sigma Black Belt. Je moet eerst Black Belt gecertificeerd zijn, praktijkervaring hebben opgedaan en in een functie zitten dat je mensen en organisaties ontwikkelt. Dus voor de Master geldt vlieguren in combinatie met ervaring en competenties en in ieder geval BB-gecertificeerd. Vandaar ook de telefonische intake om te bepalen of kandidaten op het niveau zitten omdat je als Master Black Belt zelf mensen moet coachen en dat gaat nu eenmaal niet als je zelf nog aan het begin van jouw eigen ontwikkeling als Black Belt staat.

CSSC geaccrediteerde Lean Six Sigma opleider

De trainingen van Bureau Tromp zijn geaccrediteerd door The Council for Six Sigma Certification (CSSC). Hiermee voldoen onze trainingen aan de internationale standaarden voor Lean opleidingen. Onze trainingen worden op basis van ruim 900 reviews beoordeeld met een 9 (bron: Feedback Company).

Onze trainers en de Lean Six Sigma Master Black Belt certificering

Alleen ervaren Master Black Belts verzorgen bij ons MBB trainingen. Onze trainers zijn meer dan ervaren Master Black Belts. Zij zijn in staat om je door de, soms pittige, Lean Six Sigma stof heen te loodsen. Zij hebben veel ervaring met Lean Six Sigma projecten en kunnen dan ook putten uit hun eigen praktijkervaring. De Master Black Belt opleiding wordt altijd afgesloten met een theorie-examen. Dit is een combinatie van open en meerkeuze vragen. Na afronding ontvang je het officiële Master Black Belt theorie certificaat.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

6 tot 12 deelnemers

MAESTRO PRIJS

€ 4.500,-

PARTNER PRIJS

€4.225,-

LOCATIE

Utrecht

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

Inclusief examen en officieel Lean Six Sigma Black Belt certificaat

EXAMEN

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

10 dagen

TIJD

09:30 tot ongeveer 16:00 (inclusief lunch)

Datum optie 1 31 December 2023 Locatie: Utrecht - Data op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Lean Six Sigma Master Black Belt

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;