De Leading SAFe® 6.0 training

Inclusief examen SAFe Agilist (SA)

De training Leading SAFe® is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 6.0. In de Leading SAFe training leer je hoe je SAFe kunt toepassen in jouw eigen organisatie gebruik makend van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe) en je leert hoe je waarde realiseert door middel van Agile Release Trains, en wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Het Scaled Agile Framework (SAFe®) is een in de markt bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van Lean en Agile principes. Veel organisaties werken inmiddels met Agile en in Agile teams. De afstemming tussen de verschillende Agile teams en het afstemmen van de Agile teams met de rest van de organisatie, veelal gebaseerd op ITIL en PRINCE2 is voor veel organisaties nog een uitdaging. Er kan een groot voordeel worden behaald wanneer deze afstemming structureel wordt verbeterd. Het Scaled Agile Framework helpt daarbij.

SAFe zorgt ervoor dat een totaalproduct door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden opgeleverd. De kracht van dit framework is ook dat het strategisch doel en de teamactiviteiten nauw op elkaar worden afgestemd. Het SAFe® framework gaat in op de rollen, teams, activiteiten die een organisatie nodig heeft bij het opschalen van Agile werken.

SAFe Framework 5.0

Opzet Leading SAFe® 6.0 training

Gedurende deze 2-daagse training leer je hoe je een Agile transformatie op Enterprise niveau kunt leiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het SAFe framework in combinatie met Lean en product development. We behandelen de SAFe kernconcepten en geven praktische handvatten die nodig zijn om SAFe op een effectieve manier in te voeren.

Doelstellingen Leading SAFe® 6.0 training

Je krijgt grondige kennis van Lean principes, tools, rollen, processen, Agile programmamanagement, Agile portfoliomanagement en product development flow.  Tijdens deze training wordt er extra aandacht besteed aan het pragmatisch toepassen van de methodiek. Ook geven we praktische tips zodat je de volgende dag meteen aan de slag kunt met de opgedane kennis!

Programma Leading SAFe® 6.0 training

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze.

• Introductie van het SAFe-framework
• De Lean-Agile Mindset
• De SAFe principes en de toepassing daarvan
• De planning en coördinatie binnen en tussen agile teams
• De werking van de ‘Agile Release Train’ (ART)
• De coördinatie van meerdere ART’s via Large Solution SAFe
• Lean portfolio management
• De inrichting van een Lean-Agile onderneming op basis van SAFe
• Scaling Leiderschap
• Tips and Tricks voor het slagen voor het SAFe® examen

Examen

Deze training bereidt u voor op het SAFe Agilist 6.0 examen. Het examen wordt online afgenomen door de Scaled Academy.

Voorkennis

Deze brede training is geschikt voor ontwikkelaars, beheerders, programma- en projectmanagers, productmanagers, portfoliomanagers, procesmanagers, architecten, management en andere direct betrokkenen bij softwareontwikkeling.

Virtueel

De training staat nog klassikaal gepland (na 6 april), maar is ook geschikt om virtueel te volgen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van de Corona-maatregelen. Neem contact met ons op zodat we de situatie kunnen bespreken, waarbij we stukje toelichting kunnen geven. Ook zullen wij vragen naar jouw wensen en behoefte omtrent deze situatie.

 

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€ 1.050,- (incl examen)

PARTNER PRIJS

€ 1.025,- (Incl examen)

CURSUS

Klassikaal

EXAMEN

Inclusief examen

AANTAL DAGEN

2 dagen of 4 avonden

TIJD

10.00 tot 16.00

Datum optie 1 12-08-2024 t/m 13-08-2024 Locatie: Den Haag Datum optie 2 27-11-2024 t/m 28-11-2024 Locatie: Utrecht

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor De Leading SAFe® 6.0 training

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;