Kanban

Wil jij Kanban introduceren in jouw team? Of ben je leidinggevende van een team en vraag je je af of Kanban wat voor jouw team is? In deze opleiding leer je hoe je door middel van de Kanban Methode veelvoorkomende problemen binnen organisaties kunt aanpakken. Zijn in jouw team werkzaamheden vaak later klaar dan afgesproken? Zijn er veel ad-hoc werkzaamheden en “spoedjes”? Zitten mensen tot over de oren in het werk waardoor kwaliteit afneemt en klanten soms tekort worden gedaan? Dit zijn slechts een paar van de redenen die je zou kunnen hebben voor het volgen van onze Kanban training.

Wat houdt deze Kanban training in?

Teams die volgens de Kanban Methodiek werken worden gekenmerkt door extreme wendbaarheid, hoge snelheid, en hoge kwaliteit. In deze 1-daagse training leer je wat de Kanban Methodiek inhoudt en hoe je de methodiek kunt introduceren in jouw organisatie. Omdat wij geloven dat veel mensen pas echt leren als zij theorie toepassen in de praktijk, hebben we een “serious game” uitgewerkt aan de hand waarvan we de theorie uit zullen leggen.

Resultaat na de 1-daagse Kanban training

Na het volgen van de training:

 • Ben je in staat de Kanban Methodiek goed aan je collega’s uit te leggen
 • Weet je hoe je Kanban introduceert in jouw team of organisatie
 • Kun je Kanban plaatsen ten opzichte van andere Agile Methodieken als Lean en Scrum
 • Snap je waarom Kanban teams wendbare teams zijn. Verder kun je uitleggen waarom snel inspelen op veranderingen in de omgeving voordeel oplevert, en je als wendbare organisatie een stapje voor hebt op de “olietankers”van afgelopen eeuw.

Inhoud

 • Wat is de Kanban Methode? Een aanzienlijk deel van de dag zullen we de Kanban Methode doorlopen aan de hand van een “serious game”. De zes kerngebruiken van de Kanban Methode zullen hierin centraal staan.
 • Het belang van visualisatie. Wat kun je allemaal visualiseren en hoe doe je dat op een handige manier? Visualiseer je je werk op een fysiek bord, of toch digitaal?
 • Hoe ga je om met wisselende prioriteiten? Hoe voorkom je dat je als team en individu voortdurend multi-taskt?
 • Hoe introduceer je Kanban? Je kunt de Kanban Methode op verschillende niveaus introduceren (individueel, team, organisatie). De Kanban Methode heeft een unieke kijk op verandermanagement, omdat het uitgaat van de “wijsheid” van de huidige situatie. Wat betekent dit?
 • Wat is de Kanban Mindset en welke waarden horen daar bij?
 • Welke Kanban KPIs kun je bijhouden om voortgang bij te houden?

Niveau: iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een officieel Agile Scrum Group certificaat.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

6 tot 12 deelnemers

MAESTRO PRIJS

€ 395,-

PARTNER PRIJS

€ 375,-

LOCATIE

Meeting Plaza, Utrecht.

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch.

EXAMEN

Exclusief examen

AANTAL DAGEN

1 dag

TIJD

start om 09:30 uur tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch)

Datum optie 1 13 July 2022 Locatie: Utrecht, Rotterdam Datum optie 2 19 September 2022 Locatie: Utrecht, Amsterdam Datum optie 3 30 November 2022 Locatie: Utrecht, Eindhoven

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Kanban

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • De betalingsafhandeling wordt verzorgd door Agile Scrum Group