Informatiebeveiliging – online

Voor jouw IT beveiliging is het opstellen van een goed informatiebeveiligingsbeleid van essentieel belang

Studiemogelijkheden

Optie 1: Schriftelijke cursus
Optie 2: In-company training

Informatiebeveiliging adequaat regelen

Het adequaat beveiligen van informatie(systemen) staat sterk in de belangstelling. Geen wonder, want veel bedrijven hebben inmiddels door schade en schande ervaren hoezeer zij afhankelijk zijn van informatie en van informatietechnologie. De tendens om gegevens overal binnen de organisatie beschikbaar te maken en de interne IT-voorzieningen te koppelen aan de buitenwereld roept tal van nieuwe en extra beveiligingsproblemen op. Een ander punt is dat steeds meer businesspartners en klanten eisen dat jij jouw informatiebeveiliging adequaat geregeld hebt. Ook bij wet ben je verplicht de betrouwbaarheid van jouw informatievoorziening goed te regelen. Redenen te over om jouw informatiebeveiliging optimaal te regelen.

IT beveiliging – kosten en risico’s

Vrijwel elk bedrijf worstelt nu met dezelfde vraag: hoe kan ik evenwicht brengen in de te nemen beveiligingsmaatregelen in relatie tot de risico’s en de kosten? Wist je trouwens dat zelfs een zeer uitvoerige informatiebeveiliging slechts een fractie (enkele promille) van de totale IT-investeringen kost? In ieder geval is effectieve informatiebeveiliging alleen mogelijk door een evenwichtige constructie van technische en organisatorische maatregelen.

Doel van de cursus

In de schriftelijke cursus Informatiebeveiliging leer je vorm en inhoud te geven aan de informatiebeveiliging binnen jouw organisatie. De cursus biedt concrete handvatten voor het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid op strategisch en tactisch niveau en de daadwerkelijk te treffen maatregelen op operationeel niveau. Aangezien informatiebeveiliging in veel gevallen ook een wettelijke verplichting is, komen de wettelijke en de facto standaarden uitgebreid aan de orde.

Voor wie?

Het vakgebied informatiebeveiliging is de laatste jaren volop in beweging. De ontwikkelingen in de informatietechnologie gaan zo snel dat de voorzieningen die je vorig jaar heeft getroffen (wellicht) alweer achterhaald zijn. Alleen door het voortdurend op peil houden van jouw kennis over informatiebeveiliging kun je als (IT) manager jouw organisatie voor onnodige risico’s behoeden. De cursus Informatiebeveiliging is dan ook van belang voor iedere functionaris die (mede) verantwoordelijk is voor informatiebeveiliging of daarover moet adviseren.

PE-punten voor auditors

Deze cursus Informatiebeveiliging is mogelijk relevant voor het behalen van PE-punten voor auditors. Neem hiervoor contact op met NOREA.

Voordelen van de schriftelijke cursus Informatiebeveiliging

De schriftelijke cursus Informatiebeveiliging is, qua informatie, vergelijkbaar met een training van 4,5 dag en kost je geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en belangrijker nog, je bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Daarnaast kun je zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo je studeert. Je betaalt slechts 9% BTW i.p.v. 21%. Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus jou en jouw organisatie 40 tot 60% minder dan een klassikale cursus.

Vanaf het moment dat de cursus Informatiebeveiliging start, ontvang je met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op jouw werkadres. Voor de bestudering van een lesdeel moet je rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Indien je in een ander tempo wilt studeren of je wil alle lesdelen in één keer ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Ook als je op een ander moment met de cursus Informatiebeveiliging wilt starten is dit mogelijk. Je kunt jouw voorkeur aangeven op het inschrijfformulier.

Naslagwerk

De Informatiebeveiliging cursusmap vormt na afsluiting van de cursus een waardevol en praktisch naslagwerk.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAESTRO PRIJS

€ 1.795,-

PARTNER PRIJS

€1.695,-

CURSUS

Klassikaal of Incompany

MATERIAAL

Inclusief materiaal

TIJD

09:30 - 17:00

Datum optie 1
  • 31-12-2022
  • 17-02-2022
Locatie: Online (kan op ieder moment gestart worden)

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Informatiebeveiliging – online

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;