Excellent Leiderschap

Excellent leiderschap’ is een meerdaagse opleiding voor leidinggevenden die hun sporen als leidinggevende hebben verdiend. Je bent trots op wat je kan en wat je hebt bereikt. Je hebt een aardig repertoire aan vaardigheden ontwikkeld. En toch voelt het soms ongemakkelijk. Je wilt zaken anders aanpakken, effectiever zijn in de samenwerking met anderen, succesvoller veranderingen in je organisatie inzetten, mensen meer verantwoordelijkheid laten nemen. Je beseft dat je dit vooral in jezelf moet zoeken.

In deze opleiding staat de ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap centraal. In 4 modules ga je met de andere deelnemers de uitdaging aan om het beste uit jezelf en jouw organisatie naar boven te halen. Je ontdekt hoe je eigen gedrag een resultante is van waarneming, emoties, oude patronen en aannames. Je leert hoe je daar bewuster mee kunt omgaan. Je ontdekt welke invloed jij hebt op anderen en hoe anderen invloed hebben op jou. Hoe mensen in groepen en organisaties elkaar beïnvloeden en hoe je daar richting aan kunt geven.

Doelgroep

De opleiding ‘Excellent Leiderschap’ is geschikt als je:

 • een ervaren leidinggevende bent in een eindverantwoordelijke positie;
 • het beste uit jezelf en anderen naar boven wilt halen;
 • je persoonlijk leiderschap verder wilt versterken.

Leervragen van oud-deelnemers zijn:

 • Hoe zet ik mijn kwaliteiten beter in?
 • Welke mogelijkheden heb ik nog; Hoe benut ik wat ik in me heb nog beter?
 • Hoe werk ik meer aan de organisatie, in plaats van steeds operationeel bezig zijn?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn organisatie meer zelfsturend wordt?

Programma

Het programma bestaat uit 4 modules, die ieder bestaan uit een 2-daagse bijeenkomst en een 1-daagse bijeenkomst. Tijdens die dagen besteden we aandacht aan jouw leervragen. Waar nodig ondersteunen we je met theorie, we gaan met elkaar in gesprek en we bieden je veel gelegenheid tot oefenen. Samen met de andere deelnemers ga je in gesprek over hoe je de nieuwe inzichten in jouw werksituatie toepast. Gedurende het gehele programma staat de eigen werksituatie van de deelnemers centraal. Vanuit de opgedane ervaring zoeken we steeds actief naar praktische interventies.

Gedurende het programma bieden we je individuele coaching aan. Daar kun je gebruik van maken om wat je leert ook in jouw werksituatie toe te passen.

De totale opleiding wordt afgesloten met een reflectieverslag waardoor het eigen leren en ontwikkelen ook na het ontwikkelprogramma doorgaat.

Verbinding als start

Voorafgaand aan de opleiding is er een gesprek tussen jou en de trainer. Het doel daarvan is de basis te leggen voor een goede relatie met elkaar, jouw leerdoelen af te stemmen en de condities voor het leren binnen jouw organisatie te optimaliseren.

Module 1: Leidinggeven aan jezelf

In deze eerste module staat jouw persoon centraal. Waar ga je voor? Wat is belangrijk voor je? Welke waarden vind jij belangrijk? Hoe hanteer je je emoties? En welke kwaliteiten staan je ook in de weg? Hoe ruim je beperkingen en hindernissen op, die je in het verleden hebt opgebouwd?

Module 2: Effectief zijn in relaties

Je relatie met anderen staat centraal in module 2. Hoe verhoud jij je tot hen? Hoe maak je anderen deelgenoot van je visie? Hoe leer je de visie van anderen kennen? Hoe verbind jij je en hoe ben jij verbonden?

Module 3: Effectief zijn in teams

In module 3 draait het om jou als lid van een (management)team. Je gaat aan de slag met vragen als: Hoe kun je met andere mensen in een team resultaten tot stand brengen?

Hoe ontwikkelt een team zich, hoe kom je tot een high performance team en hoe draag jij vanuit jouw rol hieraan bij? Hoe herken je de dynamiek van jouw team? Hoe kun je effectief omgaan met de interacties tussen jezelf, je teamleden en het team als geheel?

Module 4: Effectief zijn in organisaties

Hoe vertaal je ontwikkelingen in de samenleving? Daar kijken we naar in de vierde module. Hoe innoveer je, hoe verander je, hoe ontwikkel je jouw organisatie? Hoe vertaal je visie in strategie? Hoe kom je tot acties die daaruit voortvloeien? Hoe neem je mensen hierin mee? Hoe maak je van jouw organisatie een lerende organisatie?

Praktische informatie

Opleidingsdagen

De opleiding ‘Excellent Leiderschap’ bestaat uit 4 modules verspreid over circa 8 maanden. Iedere module bestaat uit een bijeenkomst van 2 dagen en een van 1 dag.

De tweedaagse start om 9.00 uur. Dag 1 eindigt om 21.00 uur (incl. diner); dag 2 om 17.00 uur. De eendaagse is van 9.00 uur tot 21.00 uur. Tussen de bijeenkomsten heb je steeds ongeveer 4 weken de tijd om de nieuwe inzichten en vaardigheden in je dagelijkse praktijk toe te passen.

Studiebelasting

De totale studiebelasting is 250 uur. Naast de opleidingsdagen besteed je circa 120 uur aan voorbereidende opdrachten en reflectie in jouw eigen werksituatie.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

4 tot 9 deelnemers

MAESTRO PRIJS

€ 8.500,- (Incl Materiaal en excl. exclusief accommodatiekosten)

PARTNER PRIJS

€ 7.995,- (Incl Materiaal en excl. exclusief accommodatiekosten)

LOCATIE

Midden van het Land

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

Ontwikkelmap en 6 boeken van de grondlegger van coachend leiderschap in Nederland, Willem Verhoeven: 80 Tips voor coachend leidinggeven – De dynamiek van coaching – Afspreken en aanspreken – De kunst van het vragen stellen – Anders veranderen – Coachen en teamontwikkeling.

AANTAL DAGEN

12 dagen

TIJD

09:30 tot einde dag

Datum optie 1
 • 27-03-2024
 • 28-03-2024
 • 24-04-2024
 • 22-05-2024
 • 23-05-2024
 • 19-06-2024
 • 11-09-2024
 • 12-09-2024
 • 16-10-2024
 • 13-11-2024
 • 14-11-2024
 • 11-12-2024
Locatie: Aarle-Rixtel

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Excellent Leiderschap

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, Change Management Community Nederland, Data2Succes, Maestro Business Campus of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;