CREW Resource management – Versterken van teamsamenwerking

CREW Resource management – Versterken van teamsamenwerking

Zie Brochure voor de ervaring van meerdere klanten.

Crew Resource Management (CRM) is een methode om de samenwerking in teams te verbeteren. CRM is oorspronkelijk afkomstig uit de luchtvaart, maar wordt ook succesvol toepast in teams buiten de luchtvaart die onder druk of in een crisissituatie moeten werken waar grote belangen spelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat CRM een krachtige, effectieve en pragmatische methodiek is.

Zeven gedragsvaardigheden van CRM

In de training leert u in een interactief programma het toepassen van de 7 gedragsvaardigheden van CRM die bijdragen aan het vergroten van de effectiviteit op teamniveau:

  1. Besluitvorming
  2. Aanpassingsvermogen
  3. Doelstellingen analyse
  4. Communicatie
  5. Leiderschap
  6. Assertiviteit
  7. Omgevingsbewustzijn

 

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die onderdeel is van een team of hier leiding aangeeft. De training kan zowel in company als door middel van open inschrijving gevolgd worden.

Boeing 737 simulator

Kenmerkend aan de training is het gebruik van een de meest geavanceerde full motion Boeing 737-800 simulators waarmee u zelf een spectaculaire vlucht gaat maken en in samenwerking met uw copiloot oefent met het toepassen van CRM. Closed Loop communicatie, omgevingsbewustzijn, leiderschap en het gebruik van controlemethodieken komen hier volop aan bod om een veilige vlucht te maken.

Programma

Naast de simulator gebruiken wij tal van andere werkvormen, met de luchtvaart als metafoor, waarin u op actiegericht wijze met CRM aan de slag gaat. Denk aan het analyseren van een vliegramp, het oplossen van een veiligheidssituatie op een vliegveld en het werken in een bagagekelder.

Na een inleiding in de basisbegrippen van CRM gaat u gedurende de dag  in carrousel vorm met de werkvormen aan de slag als duo en in teams. Tijdens elke werkvorm staat een of meerdere CRM vaardigheden centraal. Na elke werkvorm volgt een evaluatie en noteert u uw eigen leerpunten in een logboek dat u van ons ontvangt.

Trainingslocatie Lelystad Airport

De training wordt verzorgd in samenwerking met Southern Sea Airways (SSA). Wij geloven dat een locatie een positieve bijdrage moet leveren aan een training/programma en dat plezier en enthousiasme bij deelnemers belangrijk is. Om die reden verzorgen wij onze trainingen op Lelystad Airport.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€ 895,-

PARTNER PRIJS

€ 825,-

LOCATIE

Lelystad Airport

CURSUS

Klassikaal met een full motion Boeing 737-800 simulator.

AANTAL DAGEN

2

BROCHURE

Download brochure

Datum optie 1 31 December 2024 Locatie: Op aanvraag en training meerdere malen verzorgd

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor CREW Resource management – Versterken van teamsamenwerking

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, Data2Succes, Change Management Community Nederland, Maestro Business Campus of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;