Contract Management (IACCM™)

Deze 3-daagse training (incl. examen) leidt op voor het officiële Contract & Commercial Management Fundamentals certificaat van IACCM™ (International Association for Contract and Commercial Management)

Contract Management – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 3-daagse klassikale training inclusief het IACCM examen (naar keuze fysiek of live online)
Optie 2: In-company training. 

Waarom deze certificerende contract management training?

Contractering en contract management staan sterk in de belangstelling van het management binnen organisaties. Een van de redenen hiervoor betreft de steeds strenger wordende eisen vanuit wet- en regelgeving en de toenemende risico’s die hieraan verbonden zijn. Een andere belangrijke reden is dat organisaties hun resultaten continu moeten verbeteren, willen ze concurrerend en winstgevend zijn en blijven. Contracten vertegenwoordigen immers geld, veel geld…

Het hebben van het juiste contract, met de juiste afspraken, afgestemd op en in lijn met de mensen, de processen en de systemen, staat daarom centraal in deze certificerende contract management training.

Contracten vertegenwoordigen geld, veel geld…

De impact van slecht uitgevoerd contract management op het bedrijfsresultaat bedraagt maar liefst 9,5%. Alleen al door het toepassen van proactief contract management kun je 5 tot 10% van de contractwaarde aan besparingen en/of kostenvermijdingen realiseren. Uit onderzoek blijkt dat 1 fte contract manager gemiddeld een contractwaarde van € 15 miljoen managet met een gemiddeld resultaat aan besparingen/kostenvermijdingen van 6%. Dit komt neer op € 900.000. Waarom zou je niet deelnemen aan deze internationale, certificerende contract management training? Vele duizenden managers gingen je al voor!

Over IACCM – International Association for Contract and Commercial Management

De International Association for Contract and Commercial Management (IACCM) is een wereldwijd opererend netwerk van o.a. contract managers, commerciële managers, onderhandelaars, advocaten, (bedrijfs)juristen en supply chain professionals. IACCM is een non-profit organisatie met ruim 30.000 leden in meer dan 150 landen.

IACCM is wereldwijd dé organisatie die de standaard zet en ontwikkelt op het gebied van contractering en contract management.

Wat leer je in deze internationaal certificerende contract management training?

In deze 3-daagse certificerende training leer je:

 • het belang van contracten en de rol van de contract professional in moderne organisaties kennen
 • de contract lifecycle en de essentiële elementen van elke fase kennen
 • hoe je de juiste kennis, aanpak en hulpmiddelen kunt selecteren en gebruiken
 • belangrijke concepten in contracten en de hieraan verbonden overwegingen begrijpen
 • de basistechnieken van risico-analyses
 • de principes en het proces van onderhandeling
 • het belang van effectief contract management begrijpen, ook na ondertekening van het contract, en
 • word je tevens optimaal voorbereid op het Contract & Commercial Fundamentals examen van IACCM

Wat is het resultaat van deze training?

Na afloop van deze 3-daagse certificerende training kun je:

 • gesprekken over contracten in een commerciële context begrijpen en sturen
 • leveranciers en/of klanten managen om een positieve en effectieve werkrelatie te creëren
 • zodanig bijdragen aan activiteiten voorafgaand aan de contractondertekening, dat de kans op een succesvolle implementatie toeneemt
 • juridische basisfouten in contracten voorkomen en weet je wanneer je extra expertise moet inschakelen
 • de juiste stappen nemen om het implementeren van het contract te ondersteunen
 • contractwijzigingen realiseren met een positief resultaat voor zowel klanten als leveranciers, en
 • beheerst je risico’s en kansen in contacten

Het internationale contract management examen

Het Engelstalige Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM is een gesloten boek examen dat bestaat uit 50 multiple-choice vragen. Om te slagen dient u 70% (35) van de vragen correct te beantwoorden. Het examen duurt 40 minuten. Wanneer u slaagt, ontvang je het officiële certificaat Fundamentals of Contract & Commercial Management van IACCM.

N.B. Mocht je onverhoopt de eerste keer niet slagen voor het examen, dan mag je – geheel kosteloos – het examen opnieuw afleggen.

Voor wie is deze contract management training van belang?

Niet alleen de inkoopafdeling dient zich met contracten bezig te houden, álle stakeholders in de organisatie moeten een actieve rol vervullen en participeren in het contractproces, zowel tijdens de contractering als nadat alle handtekeningen zijn gezet.

Deze certificerende contract management training is dan ook van belang voor professionals die betrokken zijn bij contractering en contract management of dit proces ondersteunen en die hun commerciële vaardigheden willen verbeteren. Vanzelfsprekend is de training ook van belang voor iedereen die zijn basiskennis op het gebied van contractering en contract management wil vergroten.

Welke voorkennis heb je nodig?

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze training en om te slagen voor het Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM.

Lesmateriaal 

Je ontvangt een uitgebreide cursusmap met de presentaties, de praktijkopdrachten, de case, een voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Als verplicht studiemateriaal ontvang je het boek ‘Fundamentals of Contract & Commercial Management’ (waarde € 40,-) van IACCM. De training wordt in het Nederlands of in het Engels gegeven. Het lesmateriaal en het examen zijn in het Engels.

Beperkt aantal deelnemers

Gezien het intensieve en interactieve karakter van deze 3-daagse Contract Management training is het aantal deelnemers beperkt.

Niveau van de training

De 3-daagse training Contract Management wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAESTRO PRIJS

€ 2.980,-

PARTNER PRIJS

€2.880,-

CURSUS

Klassikaal of Incompany

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

4 dagen

TIJD

09:30 - 17:00

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Contract Management (IACCM™)

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;