COACH INTENSIVE

 • Een complete NOBCO-geaccrediteerde coachopleiding
 • Word zelfstandig coach of een betere coach
 • Geen zweverig gedoe en ingewikkelde theorieën
 • Wel toepasbare, gefundeerde oefeningen en modellen
 • Toegang tot het online studieplein (ook na de opleiding)

Je leert je in korte tijd alles wat je moet weten over het coachvak. We staan bekend om onze handige modellen-kaartjes, de no-nonsense coachboeken en de inspirerende demonstratievideo’s die je ook na de opleiding kunt blijven gebruiken.

We werken in kleine groepen, je krijgt veel persoonlijke begeleiding en je leert vooral goed te coachen door heel veel te oefenen. Hierdoor krijg je veel ervaring en zelfvertrouwen als coach.

Coach opleiding |  Coach Intensive

Deze intensieve coachopleiding leidt je op tot het vak van coach. Het programma bestaat uit 12 opleidingsdagen verspreid over een een half jaar. Onze aanpak is heel praktijkgericht. We bieden een combinatie van theorie, praktijk en reflectie waardoor je zelfverzekerd en effectief leert coachen.

Voor wie is Coach Intensive?

De Coach Intensive is bedoeld voor professionals die zelfstandig coach willen worden of hun coachings-vaardigheden verder willen ontwikkelen. Om deel te kunnen is in principe een HBO-opleiding en ongeveer 10 jaar werkervaring (bij voorkeur met helpende gesprekken) vereist. We zien ook graag dat je al wat ervaring hebt met persoonlijke ontwikkeling.

Studiebelasting Coach Intensive

De studiebelasting komt neer op ongeveer een dag per week inclusief opleidingsdagen, het voeren van coachgesprekken, het schrijven van reflectieverslagen en het lezen van boeken. In het begin van de opleiding besteed je meer tijd aan het volgen van opleiding en in de tweede helft verschuift het zwaartepunt naar het coachen en schrijven van je reflectieverslagen.

Accreditatie coachingsopleiding

De Coach Intensive heeft een EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau  erkend door de NOBCO. De meerwaarde van een geaccrediteerde coachopleiding is dat je daarmee zeker weet dat je een kwalitatief goede maar ook erkende opleiding volgt. Een erkende opleiding maakt je persoonlijke NOBCO certificering een stuk eenvoudiger.

Wat leer je in de Coach Intensive?

 • Wat coaching is, wat wel en niet coachbaar is en wanneer je doorverwijst
 • Alles over de coachende mindset, echt luisteren, het stellen van goede vragen, het creëren van een veilige setting
 • Je verantwoordelijkheid bij je coachee te laten zodat je coachee zelf tot inzichten kan komen en actiestappen gaat zetten
 • Hoe je helder contracteert met je coachee, in het begin van elk traject, maar ook in elk gesprek en tijdens coachgesprekken
 • De structuur van het intakegesprek en weet hoe je een coachvoorstel maakt
 • De structuur van een coachgesprek, weet welke stappen je doorloopt van doel stellen, bewustwording, mogelijke acties tot actie.
 • Hoe je belemmerende overtuigingen bij je coachee ontdekt en hoe je je coachee helpt om meer regie te pakken
 • Hele toepasbare oefeningen die je met je coachees kunt doen, passend bij verschillende coachvragen
 • Je eigen valkuilen als coach kennen en krijgt handvatten om daar goed mee om te gaan

 

Het programma van de Coach Intensive

De Coach Intensive bestaat uit verschillende onderdelen: de basics, het verdiepingsweekend, praktijkdagen, intervisie, supervisie en het examen.

De basics

Tijdens de eerste drie – aaneengesloten-  opleidingsdagen storten we ons op coachingsvaardigheden en coachtechnieken. Je leert alle ins en outs van het coachen: van de structuur van een intakegesprek, de structuur van een coachingsgesprek tot hoe je de vraag de vraag achterhaalt. Je krijgt genoeg zelfvertrouwen om na deze drie dagen aan je eerste coachtrajecten te beginnen.

Verdiepingsweekend

In dit weekend  leer je coachen op overtuigingen. Je krijgt allerlei oefeningen en modellen om je coachee te helpen om zich bewust te worden van zijn  belemmerende overtuigingen. Ook leer je hoe je jouw coachee kunt helpen om minder last te hebben van die overtuigingen.

Praktijkdagen

Goed leren coachen kan alleen door veel te oefenen. Tijdens de praktijkdagen komt iedereen aan de beurt. Je coacht, je wordt gecoacht en je observeert je mededeelnemers terwijl ze coachen. Je krijgt heel veel persoonlijke feedback van de opleiders, zodat je steeds beter wordt.

Intervisie

Je vormt zelf een intervisiegroep, daarmee kom je tijdens de opleiding 4x samen en wissel je ervaringen uit. De bijeenkomsten plan je zelf en je werkt met eigen casuistiek.

Supervisie

Tijdens vier supervisiebijeenkomsten (halve dag) bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt als coach. De opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever te kunnen coachen.

Coachgesprekken voeren

Een goede coach worden betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de opleiding zelf 36 uur coachen. Je zorgt zelf voor je coachees, de meeste coaches bieden deze gesprekken gratis aan zodat je je vrij voelt om te leren en te evaluaren. Van de coachingsgesprekken maak je reflectieverslagen.

Examen

Het examen bestaat uit twee delen. Je schriftelijke examen is een heel uitgebreid reflectieverslag met alles wat je hebt geleerd, zowel over het coachvak als over jezelf als coach.

Op de examendag coach je een oefencoachee, waarbij een examinator je beoordeelt.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

6 tot 15 deelnemers

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€ 5.495,- (excl assessment € 500,-)

PARTNER PRIJS

€ 5.295,- (excl assessment € 500,-)

CURSUS

Klassikaal

EXAMEN

EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau  erkend door de NOBCO

AANTAL DAGEN

12 dagen

TIJD

9:30 - 16:30

Datum optie 1 10-09-2024 t/m 13-12-2024 Locatie: Amsterdam (12 dagen en exacte data op aanvraag), start ook op 23-09-2024 en 8-10-2024 en 4-11-2024

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor COACH INTENSIVE

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, Change Management Community Nederland, Data2Succes, Maestro Business Campus of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;