Certified Information Privacy Professional and Manager (CIPP/E) prep course + Examen

ONZE LESMETHODE: ACTIVE LEARNING

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat.

Je maakt samen met je trainer een plan en gaat actief aan de slag. In een kleine klas verdiepen in wat je echt nodig hebt, inzoomen op zaken die je echt interesseren en overslaan wat je al weet of niet nodig hebt. Plan je lesdagen flexibel, neem real-life casussen mee en werk ze uit met je trainer. Verrijk je kennis en verbind het met alles wat je al wist.

OMSCHRIJVING TRAINING.

Volg de training Certified Information Privacy Professional and Manager prep course ✓ leer hoe je kunt zorgen dat alle Europese regels worden nageleefd.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

– Een raamwerk voor het privacyprogramma ontwikkelen en implementeren
– Het privacyteam opbouwen
– Een bedrijfsvisie creëren

Ben je klaar voor de AVG?

In 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Ben je er klaar voor? Een van de verplichtingen die de AVG met zich meebrengt is het aanstellen van een deskundige functionaris voor gegevensbescherming, ook wel Data Protection Officer (DPO) genoemd. Deze moet monitoren of wetten en regels worden nageleefd, de interne activiteiten rondom gegevensbescherming beheren, personeel trainen dat gegevens verwerkt, interne audits uitvoeren en meer. Er is veel dat je moet weten, er staat veel op het spel, en met de juiste training en opleiding zijn er ook veel kansen voor professionals in gegevensbescherming.

Met een CIPP/E- en CIPM-certificering laat je zien dat je alle AVG-kennis in huis heeft en weet hoe je kan zorgen dat alle Europese regels worden nageleefd. Zo maak je jouw gegevensbescherming tot een succes én profiteer je van de carrièrekansen die deze ingrijpende wetgeving met zich meebrengt.

Als je jouw CIPP/E-certificering uitbreidt met CIPM, ben je in een unieke positie om aan de DPO-eisen in de AVG te voldoen. De CIPP/E draait om de kennis die een DPO moet hebben over het Europese juridische kader van de wetgeving, en de CIPM bestaat uit de theoretische aspecten die nodig zijn om het gegevensbeschermingsbeleid van een organisatie vorm te geven.

Het CIPP/E-deel van deze training houdt zich bezig met pan-Europese en nationale gegevensbeschermingswetten, de belangrijkste gegevensbeschermingsterminologie en praktische concepten voor de bescherming van persoonsgegevens en grensoverschrijdende gegevensstromen. In het CIPM-deel van deze training laat je zien dat je weet hoe je voor jouw organisatie een privacyprogramma kunt opzetten dat werkt. Met andere woorden: dat je hét aanspreekpunt bent voor de dagelijkse gang van zaken rondom gegevensbescherming.

Het CIPP/E- en CIPM-programma is ontwikkeld door de International Association of Privacy Professionals (IAPP), ‘s werelds grootste community en informatiebron voor de meest uiteenlopende privacyonderwerpen. De CIPP/E-certificering is ISO 17024:2012-geaccrediteerd.

Dit vierdaagse programma gaat in op de principes achter informatieprivacy en privacybeheer in de Europese private sector. Het programma omvat onder meer:

· Officiële digitale IAPP CIPP/E- en CIPM-werkboeken

· Officiële digitale IAPP CIPP/E- en CIPM-tekstboeken (via MyIAPP account onder My Purchase in de map My Ebooks)

· Officiële IAPP CIPP/E- en CIPM-praktijktoetsen

· Vouchers voor het IAPP CIPP/E- en CIPM-certificeringsexamen

· Eenjarig lidmaatschap van de IAPP

Om gebruik te kunnen maken van de lidmaatschapsdiensten van de IAPP, moeten jouw contactgegevens aan de IAPP worden verstrekt.

 • De trainingmaterialen zijn Engelstalig
 • Het is aangeraden om een laptop/tablet mee te brengen, aangezien er tijdens de training oefeningen en/of addtioneel materiaal door de docent kunnen worden verstrekt.

Examens

Certified Information Privacy Professional – Europe (CIPP/E):

Met een CIPP/E-certificering laat je zien dat je alle AVG-kennis in huis heeft en weet hoe je kan zorgen dat alle Europese regels worden nageleefd. Zo maak je jouw gegevensbescherming tot een succes én profiteer je van de carrièrekansen die deze ingrijpende wetgeving met zich meebrengt.

Certified Information Privacy Management (CIPM):

Met een CIPM-certificering laat je zien dat je alle kennis in huis heeft over de manier waarop een gegevensbeschermingsprogramma moet werken binnen een organisatie. Vul je dit aan met een CIPP/E-certificering, dan laat je zien dat je niet alleen een gegevensbeschermingsprogramma kunt beheren, maar ook begrijpt welke wet- en regelgeving hierachter zit.

Voorkennis

Geen voorkennis benodigd.

VOOR WIE GESCHIKT.

 • Data Protection Officers / functionarissen gegevensbescherming
 • Advocaten voor gegevensbescherming
 • Recordsmanagers
 • Information Officers / informatiefunctionarissen
 • Compliance Officers / compliancefunctionarissen
 • HR-functionarissen
 • Iedereen die persoonsgegevens gebruikt, verwerkt en onderhoudt

ONDERDELEN VAN DE TRAINING.

Module 1: Gegevensbeschermingswetten

Introduceert de belangrijkste Europese gegevensbeschermingswetten en regelgevende instanties, en beschrijft de ontwikkeling in de richting van een geharmoniseerd Europees wettelijk kader.

Module 2: Persoonsgegevens

Definieert en maakt onderscheid tussen de diverse soorten gegevens, zoals persoonsgegevens, anonieme gegevens, pseudo-anonieme gegevens en speciale categorieën.

Module 3: Verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers

Beschrijft de rollen en relaties van verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers.

Module 4: Persoonsgegevens verwerken

Definieert de principes van gegevensverwerking en AVG-verwerking, licht de toepassing van de AVG toe en schetst de wettelijke bases voor het verwerken van persoonsgegevens.

Module 5: Informatieverstrekking

Legt uit welke verplichtingen verwerkingsverantwoordelijken hebben bij het verstrekken van informatie over gegevensverwerkingsactiviteiten aan betrokkenen en toezichthouders.

Module 6: De rechten van betrokkenen

Beschrijft de rechten van betrokkenen, de uitoefening van rechten en de verplichtingen van verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers.

Module 7: Beveiliging of verwerking

Gaat in op de overwegingen en taken van verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers bij het garanderen van de beveiliging van persoonsgegevens, en het melden van gegevensinbreuken.

Module 8: Aansprakelijkheid

Onderzoekt aansprakelijkheidsvereisten, beheersystemen voor gegevensbescherming, impactbeoordelingen rondom gegevensbescherming, privacyregels en de rol van de functionaris voor gegevensbescherming.

Module 9: Internationale gegevensoverdrachten

Schetst opties en verplichtingen bij het overdragen van gegevens naar locaties buiten de Europese Economische Ruimte, de adequaatheid van beslissingen en de geschiktheid van voorzorgsmaatregelen en afwijkingen.

Module 10: Toezicht en handhaving

Omschrijft de rol, bevoegdheden en procedures van toezichthouders, de samenstelling en taken van het Europees Comité voor gegevensbescherming, de rol van de Europees Toezichthouder voor gegevensbescherming, en rechtsmiddelen, vorderingen en boetes bij niet-naleving.

Module 11: Naleving

Behandelt de toepassing van de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming, de juridische basis en de compliance-eisen voor werkgevers bij het verwerken van persoonsgegevens in de praktijk (inclusief het verwerken van werknemersgegevens), toezicht, direct marketing, internettechnologie en communicatie en outsourcing.

CIPM:

 • Een bedrijfsvisie creëren
 • Het privacyteam opbouwen
 • Een raamwerk voor het privacyprogramma ontwikkelen en implementeren
 • Communiceren met belanghebbenden
 • Resultaten meten
 • De operationele lifecycle van het privacyprogramma
in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAESTRO PRIJS

€ 3.995,-

PARTNER PRIJS

€ 3.795,-

CURSUS

Active Learning

AANTAL DAGEN

5 dagen

TIJD

incl studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch.

Datum optie 1 01 December 2024 Locatie: Capelle a/d IJssel (kies zelf 5 dagen) Datum optie 2 01 December 2024 Locatie: Eindhoven (kies zelf 5 dagen) Datum optie 3 01 December 2024 Locatie: Vianen (kies zelf 5 dagen) Datum optie 4 01 December 2024 Locatie: Virtueel (kies zelf 5 dagen)

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Certified Information Privacy Professional and Manager (CIPP/E) prep course + Examen

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, Data2Succes, Change Management Community Nederland of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;

Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;