Business Process Management (BPM) – online

Business Process Management (BPM): van procesvastlegging naar procesverbetering

Opleidingsmogelijkheden

Optie 1: 10-delige schriftelijke BPM opleiding incl. digital learning
Optie 2: 4-daagse klassikale BPM training
Optie 3: 4-daagse officiële BPM Master training van AIIM
Optie 4: In-company training

De praktijk van procesgericht organiseren

De 10-delige schriftelijke opleiding over Business Process Management (BPM) is al jarenlang dé opleiding over procesoptimalisering in complexe administratieve omgevingen. In deze unieke opleiding delen de auteur met jou hun ervaringen, best practices, toe te passen methoden en technieken en het gebruik van tooling. Centraal in deze opleiding staat hoe je met Business Process Management (BPM) nog meer rendement uit jouw organisatie behaalt.

Wat houdt het in?

Business Process Management (BPM) is het verbeteren van de efficiency van de bedrijfsvoering door het analyseren, (her)ontwerpen, implementeren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Business Process Management (BPM) integreert vele disciplines, zoals procesorganisatie en procesmodellering, continue procesverbetering, Enterprise Content Management (ECM), Corporate Performance Management (CPM), Enterprise Application Integration (EAI), geautomatiseerde procesbesturing, Business Activity Monitoring (BAM) en Business Rules Management (BRM).

Wat leer je in deze opleiding?

In deze actuele Business Process Management opleiding krijg je praktische handvatten aangereikt om procesgericht werken in de praktijk van de grond te krijgen. Aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden, modellen en checklists krijg je het inzicht en de nodige gereedschappen waarmee je als procesmanager uit de voeten kunt.

Voor wie?

De schriftelijke Business Process Management (BPM) opleiding richt zich op functionarissen die betrokken zijn bij of verantwoordelijk zijn voor het stroomlijnen en efficiënter laten verlopen van administratieve bedrijfsprocessen.

Wij denken dan aan managers en hoofden van dienst van organisaties met informatie-intensieve processen, (BPM) projectleiders, procesmanagers en procesadviseurs, informatiemanagers, functioneel beheerders, business analisten, kwaliteitsmanagers, procesontwerpers, auditors, IT-architecten, controllers, IT managers, document managers, organisatiekundigen en bedrijfskundigen, systeemarchitecten en systeemontwerpers die betrokken zijn bij het (her)ontwerp van bedrijfsprocessen en de introductie van ‘procesdenken’, AO/IC managers, workflow specialisten, algemeen managers en lijnmanagers.

Overweeg je op korte termijn procesmanagement in te voeren in jouw bedrijfsvoering of ben je hier al mee bezig, dan is de schriftelijke opleiding Business Process Management (BPM) een absolute aanrader voor jou.

Niveau van de opleiding

Deze Business Process Management (BPM) opleiding is geschreven op HBO/Bachelor niveau.

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deze BPM opleiding succesvol te kunnen doorlopen.

PE-punten

Deze Business Process Management (BPM) opleiding is mogelijk relevant voor het behalen van PE-punten, o.a. voor auditors. Neem in het laatste geval contact op met NOREA.

Voordelen van deze schriftelijke opleiding

Een schriftelijke opleiding heeft tal van voordelen, zoals:

 • De schriftelijke Business Process Management (BPM) opleiding kost je geen reistijd, geen reiskosten en eventuele verblijfskosten en – belangrijker nog – je bent niet dagen achtereen van kantoor weg.
 • Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 • Alle lessen zijn voorzien van toetsvragen en antwoorden, literatuurverwijzingen, praktijkvoorbeelden en handige checklists.
 • De lesstof van de schriftelijke Business Process Management (BPM) opleiding is vergelijkbaar met het lesprogramma van een 4 à 5 daagse klassikale opleiding .
 • Volgens schattingen kost een schriftelijke opleiding jou en jouw organisatie 40-60% minder dan een klassikale opleiding. Bovendien betaal je slechts 9% BTW.
 • De Business Process Management (BPM) opleidingsmap vormt – na afsluiting van de opleiding – een uniek, waardevol en praktisch naslagwerk voor jou en jouw organisatie.

Ook online te bestuderen

Wil je de Business Process Management (BPM) opleiding online bestuderen? Dat kan. Al onze schriftelijke opleidingen zijn beschikbaar in de vorm van digital learning. Wanneer je hiervoor kiest, ontvang je persoonlijke inloggegevens waarmee je de opleiding digitaal kunt bestuderen. Naast toegang tot de digitale leeromgeving (voor de periode van één jaar) ontvang je de volledige schriftelijke opleiding – in één keer – als praktisch naslagwerk.

Startmogelijkheden

De Business Process Management (BPM) opleiding gaat maandelijks van start. Vanaf het moment dat de opleiding start, ontvang je met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op jouw werkadres. Indien je in een ander tempo wilt studeren of als je alle lesdelen in een keer wilt ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Als je op een andere datum dan aangegeven met de opleiding wilt starten, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

Studieduur

Voor de bestudering van een lesdeel moet je rekenen op 4 à 5 uur studietijd.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAESTRO PRIJS

€ 1.980,-

PARTNER PRIJS

€1.880,-

CURSUS

Klassikaal of Incompany

MATERIAAL

Inclusief materiaal

TIJD

09:30 - 17:00

Datum optie 1
 • 31-12-2022
 • 17-02-2022
Locatie: Online (kan op ieder moment gestart worden)

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Business Process Management (BPM) – online

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;