Active Learning

MET ONZE LESMETHODE ACTIVE LEARNING LEER JE AANTOONBAAR EFFECTIEVER

IT’ers slimmer opleiden. Dat is waarin we leidend zijn bij Master it Training. Dat is wat ons drijft. Daarom houden we onze ogen open als het om onderwijsinnovatie gaat. We inventariseren bijvoorbeeld welke lesmethoden jou als cursist het meeste rendement opleveren, met het oog op je professionele succes. Vandaar dat we je – als eerste IT-opleider in Nederland – Active Learning aanbieden, een innovatieve maar wetenschappelijk inmiddels stevig onderbouwde lesmethode.Check waarom wij zo enthousiast zijn over Active Learning (en denken dat jij dat ook zult zijn).


De 5 voordelen van Active Learning
Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat.

Je bepaalt zelf je leertempo.

De resultaten zijn dan significant beter, blijkt uit onderzoek. Dat komt doordat je niet afhankelijk bent van het tempo van de klas en trainer. Je hebt ruimte om je eigen ideeën te vormen, waardoor je betere vragen gaat stellen. Je bent niet gebonden aan specifieke lesdagen en lestijden. Jij hebt de touwtjes in handen.

De trainer coacht je bij het definiëren van jouw leertraject.

Daardoor verspil je geen tijd aan moeilijke of tijdrovende onderdelen waar je in jouw werkomgeving uiteindelijk toch niets mee doet. Je leert alleen wat je echt nodig hebt.

Je onthoudt en begrijpt je nieuwe kennis beter.

Dat komt doordat je actief aan de slag gaat met de dingen die voor jou relevant zijn. Dat is heel wat anders dan wanneer je passief algemene kennis tot je neemt (die gaat vaak het ene oor in en het andere uit). Heb je moeite met een onderwerp, dan krijg je alle ruimte en begeleiding die jij nodig hebt. Je kunt op ieder moment vragen stellen aan je coach, in een persoonlijke setting. Je hebt veel meer interactie met je coach dan bij klassikaal trainen.

Alles draait om toepassing van de stof in jouw praktijk.

Je traint onder begeleiding met het toepassen van de theorie in jouw ‘real world’. Je weet steeds waarvoor je iets leert.

Active Learning vergroot je analytisch en probleemoplossend vermogen.

Je wordt getraind in het inventief oplossen van problemen, essentieel in verschillende IT-functies. De focus ligt op kritisch denken. Daarnaast stimuleert Active Learning je creativiteit.


Onze coaches hebben ‘what it takes’

Bij Active Learning staat of valt alles met de kwaliteit van je coach. Onze Active Learning-coaches weten vanuit hun brede kennis en ervaring heel uiteenlopende cursisten op te leiden tot IT Master. Dat is hun grote kracht. Zij maken Active Learning zo effectief – en Master it Training tot een van Nederlands meest toonaangevende IT-opleiders.