Sturen op kosten en baten van IT – online

Hoe beheer jij kosten, baten en risico’s van IT-investeringen en reeds operationele IT?

Studiemogelijkheden

Optie 1: Schriftelijke cursus
Optie 2: In-company training

70% van de IT-investeringen levert geen of nauwelijks rendement op…

Het financiële belang van IT is de laatste jaren enorm toegenomen. Geschat wordt dat grote organisaties tot wel 50% van hun investeringsuitgaven aan IT besteden. Verwacht wordt dat de uitgaven voor IT de komende jaren opnieuw zullen stijgen. Als manager word je geconfronteerd met de noodzaak tot investeren, terwijl de relatie tussen de investering en de business performance vaak onduidelijk is, hetgeen het nemen van de juiste investeringsbeslissing bemoeilijkt.

Behaal (meer) rendement op uw IT-investeringen

In deze cursus worden methoden en technieken behandeld voor het beheer van kosten en baten van IT over de gehele levenscyclus. Na bestudering van de lessen ben je in staat IT-investeringen vanuit een bedrijfseconomisch standpunt te funderen c.q. een optimale schatting te maken van de kosten en het rendement van nieuwe IT-investeringen. Daarnaast krijg je een beter inzicht in de kosten van reeds operationele IT en ben je beter in staat deze te plannen, te bewaken en te beïnvloeden.

Sturen op kosten en baten van IT – voor wie?

Het daadwerkelijk oplossen van jouw IT-investeringsproblemen en het cost & value management tijdens de realisatie en exploitatie van een informatiesysteem, vragen om een combinatie van IT-kennis, kennis van bedrijfsprocessen en kennis van bedrijfseconomische methoden en technieken. Deze cursus is dan ook van belang voor het IT, financieel- en algemeen management.

Sturen op kosten en baten van IT – niveau cursus

De schriftelijke cursus Sturen op kosten en baten van IT is geschreven op HBO-niveau.

Voordelen van de schriftelijke cursus Sturen op kosten en baten van IT

Bestudering van een les kost je gemiddeld 4 à 5 uur. De schriftelijke cursus Sturen op kosten en baten van IT kost je geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en belangrijker nog, je bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Daarnaast kun je zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo je studeert. Je betaalt slechts 9% BTW i.p.v. 21%. Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus jou en jouw organisatie 40% tot 60% minder dan een klassikale training.

Handig naslagwerk

De cursusmap van de cursus Sturen op kosten en baten van IT vormt na afsluiting van de leergang een waardevol en praktisch naslagwerk voor jou en jouw collega’s.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAESTRO PRIJS

€ 1.795,-

PARTNER PRIJS

€1.695,-

CURSUS

Klassikaal of Incompany

MATERIAAL

Inclusief materiaal

TIJD

09:30 - 17:00

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Sturen op kosten en baten van IT – online

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;