Process Mining Foundation

Als manager ben je verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de processen op jouw afdeling. Je hebt hiervoor dashboards die de prestaties inzichtelijk maken, maar meestal heeft deze informatie vooral betrekking op de uitkomsten van het proces en niet het verloop zelf. Heb jij inzicht in hoe je processen écht verlopen, of alleen hoe ze moeten verlopen? En wat is het detailniveau van de informatie waarop jij je beslissingen moet maken?

Wat kun je met Process Mining

 • Objectiveer je processen. Gebruik de beschikbare data om processen in kaart te brengen zoals ze werkelijk zijn.
 • Visualeer je processen. De happy flow, afwijkingen en bottlenecks zijn in één oogopslag zichtbaar: erg handig bij het presenteren van het oude of verbeterde proces.
 • Stuur op basis van feiten: Doordat met behulp van slimme software kunt inzoomen op de afwijkingen, kun je sturen op basis van feiten in plaats van intuïtie.

Wat houdt de Process Mining training in?

Process Mining is een recente aanvulling op de Lean Six Sigma-toolbox. Met slimme software gebruiken wij bestaande logdata uit jouw systemen om de werkelijke procesgang in kaart te brengen.

Doordat je de data van duizenden producten, diensten of casussen combineert kun je gericht op zoek gaan naar afwijkingen, bottlenecks of verstoringen. Zo hoef je niet meer te sturen op basis van uitkomsten van een proces, maar kun je de grondoorzaak opsporen in het verloop van het proces en deze wegnemen.

 • Tijdens de training leer je welke randvoorwaarden nodig zijn voor Process Mining en hoe de methode in te passen in Lean Six Sigma verbeterprojecten.
 • Daarnaast leer je aan welke eisen je data dient te voldoen en welke controles uit te voeren voordat je met de data aan de slag gaat.
 • Uiteraard staan we daarna uitgebreid stil bij het analyseren van de data met behulp van Process Mining software.
 • De geleerde theorie breng je door middel van oefeningen direct in de praktijk, zodat je na afloop met behulp van Process Mining zelf procesoptimalisaties kunt gaan uitvoeren.

Hoe lang duurt de Process Mining foundation training?

De Process Mining foundation training duurt 1 dag. De trainingsdag is van 9.30 tot 16.00 uur.

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

 

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

6 tot 12 deelnemers

MAESTRO PRIJS

€ 495,-

PARTNER PRIJS

€ 455-

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

1 dag

TIJD

09:30 tot 16:00 (inclusief lunch)

Datum optie 1 27 June 2023 Locatie: Online, Utrecht (vraag ook naar essentials) Datum optie 2 24 October 2023 Locatie: Online, Utrecht (vraag ook naar essentials)

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Process Mining Foundation

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • De betalingsafhandeling wordt verzorgd door Bureau Tromp