Certified Data & Analytics Testing Foundation

Tijdens deze 2-daagse Data Analytics Testing Foundation training leer je wat Data & Analytics Tester is en op welke wijze je een teststrategie hiervoor opzet en deze uitvoert. De inhoud van de training is gebaseerd op o.a. ISTQB met een specifieke vertaling voor de Data (Analytics) omgeving. In deze praktisch opgezette training krijg je inzicht in het gestructureerd testen in complexe Data & Analytics projecten en omgevingen.

Data Analytics Tester Foundation training

De belangrijkste Business driver van veel organisaties is Data. Digital business concepten poppen overal op en dagen gevestigde organisaties uit, die grote transities aangaan richting Digital business.  Data staat hoog op de prioriteitenlijst van elke organisatie, want met Data creëer je (nieuwe) inzichten, ontdek je verborgen patronen en creëer je waarde. Het belang om over kwalitatief goede data te kunnen beschikken om de juiste beslissingen te nemen is dan ook enorm. (Big) Data verzamelen en opslaan, structureren en modelleren, meta data vastleggen, rapporteren, visualiseren, en waarde uit data creëren, combineren en analyseren, migreren. Allemaal belangrijke onderdelen in de keten van Data management. Maar hoe verifieer en garandeer je de juiste kwaliteit, betrouwbaarheid en compleetheid van de data en analyses die je oplevert? Dat leer je tijdens deze Data Analytics Testing Foundation training.

Doelstellingen

Na de training Data Analytics Testing Foundation training

 • ben je in staat om een teststrategie te bepalen en testtrajecten op te zetten voor data georiënteerde omgevingen en -projecten
 • heb je kennis van testspecificatietechnieken die specifiek inzetbaar zijn bij data & analytics projecten
 • heb je kennis van de eigenschappen van testomgevingen en testdata alsmede in het gebruik van productiedata en privacy-aspecten
 • heb je kennis van aspecten van datakwaliteit en kun je dataprofiling toepassen

Cursusmateriaal

Je ontvangt het volgende materiaal:

 • Data & Analytics Tester Foundation Level Syllabus
 • Optioneel: (Duits) Testen von Data-Warehouse-und Business-Intelligence-Systemen

Lunch

Bij deze training zit de lunch inbegrepen.

Doelgroep

De training kenmerkt zich door de praktische insteek, en is bedoeld voor met name test engineers en test coördinatoren, business analisten, data leads, datawarehouse ontwikkelaars en BI-consultants.

De deelnemer dient op examendag te beschikken over een laptop met internet en de mogelijkheid om lokaal software te kunnen installeren (windows).

Examen

De training wordt afgesloten met een examen. Na het succesvol slagen voor dit examen ontvangt de deelnemer het certificaat Certified Data & Analytics Tester Foundation Level.

Deze training is onderdeel van het Data Analytics Testing programma:

In samenwerking met ‘Ammerlaan Training & Advies’ en ‘Verified’ heeft DataConnected de Data Analytics Tester Foundation training ontwikkeld.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

4-12

MAESTRO PRIJS

€1.195,- incl examen á €200,-

PARTNER PRIJS

€1.145,- incl examen á €200,-

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

inclusief materiaal

EXAMEN

Na de training (op een andere dag) zal de deelnemer het examen afleggen. Bij goed gevolg zal de deelnemer het certificaat ‘Certified Data & Analytics Tester’ Foundation Level ontvangen.

AANTAL DAGEN

2 dagen + examen op andere dag

TIJD

09:00 - 17:00 Inclusief lunch

Datum optie 1
 • 30-09-2024
 • 01-10-2024
Locatie: Utrecht Datum optie 2
 • 02-12-2024
 • 03-12-2024
Locatie: Utrecht

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Certified Data & Analytics Testing Foundation

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • Herexamen kost €200,- per keer.