CRISC® Preparation Course

Inleiding

Tijdens de CRISC® (Certified in Risk and Information Systems Control) -cursus, in samenwerking met Security Academy, word je opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van Information Risk Management. Na afronding van de cursus heb je een gedegen kennis van de 4 domeinen om deze in de praktijk toe te kunnen passen en ben je geheel voorbereid op het internationale CRISC®-examen.

Onlangs is het CRISC®-curriculum door ISACA rigoureus op de schop genomen. De inhoud van de 4 domeinen is daarbij op een flink aantal onderdelen grondig gewijzigd. Uiteraard hebben deze wijzigingen ook gevolgen voor het examen. Per 1 augustus 2021 zal het examen worden aangepast aan het nieuwe CRISC®-curriculum en gelden er nieuwe exameneisen. Uiteraard heeft de Security Academy de wijzigingen al doorgevoerd in het lesprogramma, zodat je je nu al kunt voorbereiden op het nieuwe CRISC®-examen.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die je voorbereiden op het CRISC®-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CRISC®-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CRISC®-cursus onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen – door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

De CRISC®-cursus bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin de theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat je voldoende tijd hebt jezelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt je een uitgebreid CRISC®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt.

Doelgroep

De CRISC®-cursus is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze cursus word je begeleid de examenstof eigen te maken zodat je het examen succesvol kan afronden.

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschik je hier nog niet over, dan raden wij aan eerst de cursus Information Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat je ook de juiste technische kennis verkrijgt.

Cursusmateriaal

Je ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Wens je liever het boek in plaats van de ePub (meerkosten €50,- excl. btw), of ontvang je graag zowel het boek als de ePub (meerkosten €275,- excl. btw)? In de bevestigingsmail die je ontvangt na het inschrijven vind je een link waar je jouw keuze kenbaar kunt maken.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • De officiële ISACA® CRISC® Review Manual (ePub)
 • 12 maanden Online Subscription tot de officiële ISACA® CRISC® Review Questions, Answers & Explanations Database
 • Aanvullend cursusmateriaal (ISACA® cursusslides, oefenvragen)
 • Proefexamen
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

 • Het (Engelstalige) CRISC®-examen

Slagingsgarantie

Behaal je onverhoopt het CRISC®-examen niet, dan mag je bij ons gratis de opleiding (of onderdelen hiervan) opnieuw volgen. Je kunt kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen en de lessen indien er plaatsen beschikbaar zijn.

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen of je deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier jouw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wil je een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met je mee over wat in jouw situatie het beste is.
 • Heb je de cursus online gevolgd en wil je later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Cursusmodules

Module 1 – Governance

 • De focus van deze module is hoe IT-risico’s de bedrijfsmiddelen en bedrijfsdoelstellingen van de organisatie kunnen beïnvloeden, het beleggen van rollen en verantwoordelijkheden en het opzetten van beleid voor risicomanagement.

Module 2 – IT Risk Assessment

 • De focus van deze module ligt op het identificeren en analyseren van risico’s, het ontwikkelen van risicoscenario’s en het opzetten van een risicoregister.

Module 3 – Risk Response and Reporting

 • De focus van deze module ligt op het beleggen van risico-eigenaarschap, het selecteren van de juiste opties om risico’s aan te pakken en het monitoren van risico’s en de effectiviteit van maatregelen.

Module 4 – Information Technology and Security

 • De focus van deze module ligt op architectuur, IT-technologie, securitymaatregelen, awarenessprogramma’s en privacy.

Proefexamen

 • De laatste lesdag wordt afgesloten met een uitgebreid Engels proefexamen, zodat je voor jezelf goed kunt beoordelen in hoeverre je al klaar bent voor het officiële examen.

Examen & Certificering

Het CRISC®-examen wordt afgenomen door ISACA® en zit niet bij de cursus inbegrepen. Het is ook mogelijk het examen online af te nemen.

Omdat wij Accredited Training Partner zijn kun je bij ons een ISACA® examenvoucher kopen voor €595 ex btw. Wil je dit liever zelf via ISACA® regelen? Dat kan via de website van ISACA®. De examenkosten bedragen dan $575 voor ISACA® leden en $760 voor niet ISACA® leden.

Wanneer je je voor een examen inschrijft, krijg je een jaar de tijd om het examen met succes te voltooien. In dat jaar dien je ook de eventuele herkansingen te doen. De tijd tussen twee opeenvolgende examenpogingen is gesteld op minimaal 48 uur.

Na succesvolle afronding van het CRISC®-examen kun je, indien je voldoende werkervaring hebt, jouw CRISC®-titel bij ISACA® aanvragen.

Dit CRISC®-examen is een theoretisch examen waarvoor veel parate detailkennis is vereist. Dit betekent dat er na de cursus nog veel tijd in de voorbereiding op het examen moet worden gestoken. De vermelde hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen is een minimum. De werkelijke belasting kan hoger zijn en verschilt sterk per persoon.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

4-12

TAAL

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

MAESTRO PRIJS

€ 3.450,-

PARTNER PRIJS

€ 3.295,-

LOCATIE

Security Academy Nederland
De Bleek 11
3447 GV, Woerden

CURSUS

Klassikaal

AANTAL DAGEN

5 dagen

TIJD

Dagopleiding

Datum optie 1
 • 11-10-2022
 • 18-10-2022
 • 01-11-2022
 • 08-11-2022
 • 15-11-2022
Locatie: Woerden / online

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor CRISC® Preparation Course

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De kosten voor de opleiding dienen binnen 30 dagen na factuurdatum of voor de vervaldatum van een overeengekomen betalingsregeling te worden voldaan.;
 • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;
 • De volledige voorwaarden staan vermeld op www.securityacademy.nl