Laat je inspireren door nieuws, blogs en achtergrondartikelen van Maestro Academy en de diverse opleidingspartners.
Vroeger keek een werkgever vooral naar hoe goed je je werk deed. Je was zeker van je baan als je goed functioneerde, soms was daar niet eens een diploma voor nodig. Tegenwoordig vraagt een werkgever steeds vaker wat je toegevoegde waarde is. Dit start vaak al tijdens een sollicitatiegesprek of functioneringsgesprek.
Wat is jouw toegevoegde waarde aan de organisatie ten opzichte van anderen? Moet je te lang nadenken over het antwoord op deze vraag? Grote kans dat je tegen een muur aan loopt tijdens een van je volgende carrière-gesprekken of salarisonderhandelingen.
Natuurlijk is dit geen probleem en kun je dit voorkomen door te kijken naar wat je er zelf tegen kan doen. Steeds meer professionals focussen zich om deze reden meer op hun ontwikkeling, zodat ze zich beter kunnen positioneren.
De coronacrisis heeft hier ook aan bijgedragen en professionals wakker geschut. Werknemers verloren tijdens de coronacrisis (tijdelijk) hun baan en de “sterksten” bleven achter. Meer en meer mensen lieten zich bijscholen om een streepje voor te hebben op hun collega’s.
Verder is het tegenwoordig niet alleen belangrijk dat mensen geld verdienen met hun werk, maar ook dat ze een loopbaan vinden die bij ze past. Wat ook bijdraagt is dat de vorm van werkzaamheden is veranderd door het thuiswerken. Hierdoor ga je meer reflecteren op wat je belangrijk vindt en wat je gelukkig maakt in het leven.
Er moet bekeken worden hoe ineffectieve kanten effectiever kunnen worden gemaakt. Hierdoor zal men eerder geneigd zijn om zich te blijven ontwikkelen.
Kortom, toegevoegde waarde is wie je bent, wat je doet en op welke wijze je dit toont. De mensen zijn vaak het onderscheidend vermogen en bedrijven willen graag mensen met toegevoegde waarde aan hun binden; lees mensen met het “juiste” DNA. Zorg er dus voor dat je zelf weet wat je toegevoegde waarde is en maak je omgeving daar bewust van. Ontwikkel jezelf als mens en combineer dit met het opdoen van de juiste kennis (waar je iets kan vinden is minimaal net zo belangrijk als het weten).
Wil jij je ook van meer toegevoegde waarde zijn? Kijk dan eens tussen ons trainingsaanbod voor ontwikkelingsmogelijkheden en neem voor vragen contact met ons op.