Word regisseur van je eigen vitaliteit!

De training

Alleen door een gezonde leefstijl, het maken van bewuste keuzes hierin, zorgen voor zowel een goede fysieke en mentale gesteldheid, is succes mogelijk. In de training beantwoorden wij verschillende vragen: hoe werkfit ben jij? Hoe is je eet en rust patroon? Hoe goed is je werk – privé balans? Hoe ga jij om met druk?

Herken jij je in het volgende:

 • Eet jij je lunch achter je pc?
 • Pauze is voor jou zonde van de tijd?
 • Ervaar jij druk om te presteren?
 • Verlies jij meer energie dan dat je krijgt op je werk?
 • Je krijgt steeds meer fysieke kwaaltjes?

De resultaten?

Na de workshop van een halve dag ben jij bewust wat jij nodig hebt om de regisseur te worden van je eigen vitaliteit. Dit lukt namelijk niet in een halve dag. Daarom ontvang je na afloop een huiswerk opdracht om ervaarde in de praktijk toe te passen.

De workshop richt zich op de bewustwording en het zetten van de eerste stap in:

 • Je eigen vitaliteit?
 • Wat is een gezonde leefstijl en wat past bij jou?
 • Welke rust en intensiteitsbalans hoort bij jou?
 • Wat doe je met je fysieke gesteldheid en welke impact heeft dit op je vitaliteit?
 • Wat zijn jouw acties voor het verbeteren van je eigen vitaliteit.

Na de workshop heb jij je persoonlijke vitaliteitsplan. Je hebt de eerste stap gezet om te luisteren naar je lichaam en hier actie op te ondernemen.

 Hoe?

De training “Vitaal succes” start met een persoonlijke intake. De persoonlijke intake bepaalt de focus in het programma. Tijdens de training ga jij op zoek naar je eigen vitaliteit. Je leert wat jij nodig hebt om vitaal te zijn. In verschillende golfspelvormen ga jij dit ontdekken, je grenzen opzoeken en verleggen. Dit maakt het niet alleen nuttig, maar ook leuk. We gaan je uitdagen. Je krijgt inzicht in het handelen van een topsporter. De training wordt afgesloten met je vitaliteitsplan.

Praktisch

De training duurt één halve dag, gevolgd door 2 uur durende follow up twee maanden later. Je krijgt na afloop een huiswerkopdracht om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarna heeft iedereen de mogelijkheid om digitaal vragen te stellen over je persoonlijke vitaliteit.

 

programma

Onderstaand is een concept programma weergegeven. In overleg bepalen we de definitieve inhoud. Op basis van de intake met jou en de deelnemers wordt de focus bepaald.

Vooraf

Van te voren ontvang je een vitaliteitstest en intake. Dit is de input voor de dag.

Start

Vanuit de visie van een topsporter krijg jij inzicht wat vitaliteit inhoudt en welk effect het heeft op prestaties. Zowel fysiek als mentaal. Daarna ga jij opzoek naar je eigen vitaliteit en die van de ander. Daarna worden de vitaliteitstesten besproken en zet je de eerste stappen naar je vitaal verbeterplan.

Midden

Door middel van verschillende golfspelvormen (bijvoorbeeld rennend over de golfbaan, de druk verhogen) ervaar je hoe het gesteld is met de vitaliteit. Hoe goed presteer je? Waar heb je last van? Welke invloed heeft vitaliteit op de prestatie? Hoe goed ben je mentaal en fysiek? Wat merk je als je dit aan het doen bent? Wat heb je nodig om te presteren? Allemaal vragen die in het middenstuk worden beantwoord.

Eind

Daarna kijken we terug op de dag en maak jij je eigen vitaliteitsplan. Hoe zorg je er voor dat jouw batterij vol blijft. We sluiten af met de ervaring van een topsporter over hoe mindset en fysieke gesteldheid elkaar beïnvloeden.

Je sluit af met 3 persoonlijke acties voor de komende twee maanden. Dit is tevens input voor de reflectiebijeenkomst twee maanden later en voor het online volgen van jouw vitaliteit.

 

Over Hole 18

Alle trainingen van Hole 18 richten zich op het vergroten van jouw persoonlijke succes binnen je werkomgeving. Want als persoon en/of als lid van een team opereer je nooit alleen. Je opereert altijd in wisselwerking met anderen. Zowel intern als extern. De trainingen leren je niet alleen zelf slimmer te werken, maar ook effectiever in te spelen op belangen uit je omgeving. Dat geeft je meer grip, zodat je succesvoller je doel, jouw Hole 18, bereikt.

Hole 18 werkt uitsluitend voor teams en individuen die zich durven te ontwikkelen. Ontwikkelen met als doel slimmer werken en doelgerichter presteren. Om hiermee meer resultaten te boeken. Dat gaat niet van de één op andere dag. Wij geloven in een workshop gevolgd door een follow up, fysiek en/of digitaal, zodat ontwikkelingen geborgd worden. Een goede voorbereiding (in de vorm van een intake) is daarbij van essentieel belang. Wij hebben zelf een rijkelijk verleden in het bedrijfsleven, wat het mogelijk maakt om de praktijk te begrijpen en te vertalen naar een geschikte workshop. Daarnaast gebruiken wij golf als hulpmiddel om bedrijfsmatige processen vanuit een ander oogpunt te bekijken. Bedrijfsprocessen op een andere manier te zien, voelen en ervaren.

Over de trainer Marlies van Dam

Marlies heeft na haar studie aan de Hogere Hotelschool verschillende functies in sales en marketing vervuld binnen de farmaceutische industrie en later medical devices. Ze heeft daarbij altijd de combinatie gezocht van resultaten bereiken en mensen in beweging brengen. Om meer met haar mens- en ontwikkelpassie bezig te kunnen zijn, volgde ze diverse opleidingen op het gebied van training en coaching. De afgelopen jaren heeft zij als trainer, coach en allround adviseur talent development gewerkt bij Talent for Care: hét tweejarig leiderschaps-ontwikkeltraject voor zorg en welzijn. Eind 2014 heeft zij haar eigen bedrijf Vitalies opgericht, waar Vitaal Leiderschap het centrale thema is. Marlies is een veelzijdige, enthousiaste en gedreven trainer en coach. Ze kan gemakkelijk met mensen omgaan, is nieuwsgierig naar mensen en dingen en vind heel veel leuk. Marlies is voor de meeste mensen een bron van inspiratie en is in staat om individuen, teams en organisaties te enthousiasmeren en in beweging te krijgen. Ze leeft een (h)eerlijk, fit en vitaal leven. Vol passie, plezier en energie daagt zij zichzelf en anderen uit te blijven groeien en ontwikkelen.

in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€899,-

PARTNER PRIJS

€749,-

LOCATIE

Training: op de Golfbaan
follow up: Hoofddorp

CURSUS

Op de golfbaan, waar de verbinding wordt gemaakt tussen topsport en ontwikkeling

TIJD

13:00 - 17:00

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Word regisseur van je eigen vitaliteit!

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De genoemde prijzen zijn inclusief materiaal;
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;