Introductie in API Development met Software as a service en cloud native

Het wordt steeds gebruikelijker om software als een API aan te bieden via een web service. De richtlijnen voor het ontwikkelen deze Software As A Service (SaaS) apps vinden niet hun oorsprong in de Object Oriëntatie (OO), maar in de Service Oriëntatie (SOA). Een belangrijk manifest in deze context is de 12 factor app (https://12factor.net/).

In deze API training maak je kennis met begrippen als API, Software As A Service, Twelve Factor App, en Cloud Native Development.

We behandelen wat de 12 factors zijn en hoe deze helpen bij het bouwen van software-as-a-services applicaties. Met een korte demo laten we je zien hoe je een Cloud Native app deployed met behulp van Cloud Foundry. Als laatste leggen we je meer uit over RESTful Web Services met JAX-RS, de API van Java voor REST.

DOEL

  • Na deze introductie ben je in staat uit te leggen wat belangrijke uitgangspunten zijn bij het ontwikkelen van APIs (Software As A Service) in de context van cloud native software ontwikkeling.

DOELGROEP

De training is geschikt voor een relatief brede doelgroep (testers, ontwikkelaars, consultants). Er zitten eenvoudige technische voorbeelden en demonstraties dus enige affiniteit met moderne software ontwikkeling is wenselijk.

VOORKENNIS

Onderstaande voorkennis is vereist:

Algemene kennis van ICT en software ontwikkeling en nieuwsgierige mindset naar recente ontwikkelingen op gebied van software ontwikkeling.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

Tussen 8 en 14 deelnemers

MAESTRO PRIJS

€545,-

PARTNER PRIJS

€500,-

CURSUS

Klassikaal

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

1 dag

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Introductie in API Development met Software as a service en cloud native

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;
  • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
  • De betalingsafhandeling wordt verzorgd door Vijfhart