Masterclass Digital Leadership

Zit jij in het management van een grote organisatie? Dan is de kans groot dat je je schrap moet zetten voor een totale digitale transformatie. De reden is simpel: veel grote bedrijven krijgen concurrentie uit onverwachte hoek: snelgroeiende startups en scale ups. Deze bedrijven werken goedkoper dan jij en ze weten ook beter in te spelen op de vragen van de klant. Natuurlijk wil je met je tijd meegaan, maar hoe pak je dat aan? Precies die vraag staat centraal bij de masterclass Digital Leadership!

Dit ga je doen:

Als leider of manager wil jij de leiding gaan nemen in de digitale transformatie binnen jouw team of organisatie. Dat vraagt om visie, adaptie, groei en leiderschap! Initiatief nemen en impact maken. Intern, maar ook richting de markt en je klanten. Tijdens de Masterclass Digital Leadership geven verschillende praktische en wetenschappelijke experts jou de inzichten, tools en kennis om een digitaal leider te worden. Workshops, implementatie en impact staan centraal! Je gaat zelf aan de slag om de doorvertaling naar jouw team en organisatie te maken.

Dag 1

Tomorrow’s technology today: Wat zijn de impactvolle innovaties die jouw organisatie raken? Waar zie jij de start-ups en scale-ups die jouw businessmodel gaan disrupten? En nog belangrijker: wat zijn innovaties waarmee jouw organisatie meer toegevoegde waarde kan leveren? Tijdens deze eerste sessie staat visievorming centraal.

Impact op het businessmodel: Creatief kijken naar tomorrow’s technology brengt de uitdaging voor today heel dichtbij. Waar zie jij kansen om disruptief te zijn? En nog belangrijker: wat zijn innovaties waarmee jouw organisatie meer toegevoegde waarde kan leveren?

Dag 2

Transitie van de waardeketen: In deze sessie richten we ons op de financiële kant. Je ontdekt hoe je met de IT-transformatie in financiële zin waarde toevoegt. Sterker nog, de baten kunnen voor de kosten uit gaan. Wij nemen je hier in mee.

Data als het nieuwe goud: Het kunnen herkennen en ontsluiten van de waardevolle data is een kunst. Gelukkig beschik je over enkele hulpmiddelen: artificial intelligence, machine learning, deep learning, growth hacking en big data. Hier gaan we in deze sessie mee oefenen.

Dag 3

Transitie van het operating model: Welke oplossingsrichting kun je kiezen voor je IT-operating model? Wat zijn de valkuilen wat is de uitdaging? Of specifieker geformuleerd: welke voordelen kun jij behalen als je een groot deel van de data opslaat in de cloud?

De transformatie aanpak: Deze sessie toont de nadelen van applicatiecentrisch en het voordeel van datacentrisch werken. Met een concrete case geven we inzicht in hoe dit kansen biedt voor jouw businessmodel.

Dag 4

Leidinggeven aan verandering: De transitie naar een datagedreven organisatie stelt hoge eisen aan jou als leider. Je zult om moeten gaan met verschillende weerstanden. Hoe ga jij ervoor zorgen dat de mensen om je heen meebewegen, ook in tijden van relatieve onzekerheid?

Kies je voor een incrementele overgang, een langzame aanpassing? Of wordt het een ingrijpende disruptieve aanpak? Op deze laatste dag weet jij hoe je jouw eigen businessmodel disrupt.

Waar moet ik gaan beginnen? Het is een vraag waar veel digitale leiders mee worstelen. Ons antwoord: begin met de kern van de organisatie, de centrale data. Samen zetten we de mogelijkheden tegenover elkaar en maken we de gevolgen duidelijk voor de snelheid, kwaliteit en kosten.

Samen met onze experts

Dit zijn de experts die jou vier dagen lang meenemen op een digitale reis. Ze geven jou de gewenste informatie, laten je nieuwe invalshoeken ontdekken, prikkelen en helpen maken de digitale transformatie concreet voor jouw organisatie!

 • Abdulmohaimen Amer – Expert Datamanagement & AI
 • Bram Duits – Expert Behavioral change
 • Ken van Ierlant  – Thought Leader Digital Valuation
in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

De grootte van de groep varieert van 6 tot 16 deelnemers. Wij streven ernaar mensen met een gelijkwaardige rol en/of situatie bij elkaar te laten deelnemen.

MAESTRO PRIJS

€3.390,- inclusief verblijfskosten (omvat lunches, één overnachting en diner) á €395,-

PARTNER PRIJS

€ 3.090,- inclusief verblijfskosten (omvat lunches, één overnachting en diner) á €395,-

CURSUS

Klassikaal

AANTAL DAGEN

4 dagen

Datum optie 1
 • 10-09-2020
 • 11-09-2020
 • 24-09-2020
 • 08-10-2020
Locatie: Regio Utrecht Datum optie 2
 • 29-10-2020
 • 30-10-2020
 • 12-11-2020
 • 26-11-2020
Locatie: Regio Utrecht

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Masterclass Digital Leadership

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;