CISO Masterclass

Inleiding

De CISO Masterclass, in samenwerking met Security Academy, is een com­pacte, intensieve, hands-on training van drie dagen. Tijdens deze training gaan de deelnemers ontdekken hoe zij invloed uit kunnen oefenen op de bestuurslaag. Deze praktijkgerichte masterclass legt veel nadruk op het verband tussen de aangeboden stof en de eigen situatie en organisatie.

De CISO opereert op het grensvlak tussen business en techniek en moet de samenhang tussen die twee werelden zien te doorgronden. Aansluiting en draagvlak bij de business vinden is een absolute randvoorwaarde voor succes en helpt u om een win-win situatie voor beide werelden te creëren.

Wanneer information security zicht­baar de bedrijfs­doel­stel­lingen onder­steunt en de business daadwerkelijk helpt haar strategie te realiseren, ontstaat er draag­vlak binnen de organisatie; information security wordt dan niet meer ervaren als “last” maar als een “enabler”.

Hoe dit het beste gedaan kan worden verschilt per sector, organisatie en bedrijfscultuur. Het is doorgaans een leerproces van vallen en opstaan, waarbij er voortdurend lessen getrokken kunnen worden uit de opgedane ervaringen en er opnieuw een richting kan worden gekozen.

De CISO Masterclass valt onder verantwoordelijkheid Dick Brandt en Johan Bakker (CISO Masterclass BV.). Zij hebben beiden meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven, volop opererend op het grensvlak van techniek en business.

Hun persoonlijke ervaringen, en de ervaringen van anderen, zijn op een rij gezet en daarmee is en curriculum van organisatiekunde, management­vaardigheden en persoonlijke skills samengesteld; zaken waar­van zij denken dat een CISO die zou moeten beheersen. Door hun ervaringen en kennis te delen, vaardigheden te laten oefenen, inzicht te geven in de krachten die er in organisaties spelen en heldere handvaten te bieden om hier mee om te gaan, versnellen zij het leerproces dat iedere CISO doorleeft aanmerkelijk.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor personen die binnenkort de CISO-rol willen gaan vervullen of net gestart zijn, maar ook voor meer ervaren CISO’s die eens vanuit een nieuw, fris perspectief naar hun eigen rol binnen de organisatie willen kijken. Deze CISO Masterclass helpt u dit leerproces te versnellen, door maximaal gebruik te maken van ervaringen van anderen en van bestaande best-practices.

Voorkennis

Deze training is bestemd voor personen met een affiniteit voor techniek en de security hiervan. Daarnaast is het een pré als de cursist enige jaren ervaring in het security werkveld op tactisch of strategisch niveau heeft. Deze opleiding is een goed vervolg op de Information Security Management Expert opleiding. Het niveau van deze masterclass is HBO.

Cursusmateriaal

De bevindingen worden vastgelegd in een werkboek, zodat de cursisten na de CISO Masterclass naar huis gaan met hun eigen uitgewerkte aanpak, toegespitst op de eigen situatie; hun Meesterstuk. Terug op hun werkplek kunnen de cursisten daarmee direct aan de slag om de informatiebeveiliging in hun organisatie succesvol te verbeteren, in goede harmonie met de business en rekening houdend met het breder belang van de organisatie.

Er gelden geen specifieke toelatingseisen om deel te kunnen nemen aan deze masterclass. Wel is enige jaren ervaring in het securitywerkveld op tactisch of strategisch niveau zeer gewenst om de masterclass effectief te laten zijn. Heeft u bij ons de Post-HBO opleiding Information Security Management Expert gedaan, dan is deze masterclass zeker een aanrader.

Na afronding van de cursus en het succesvol afleggen van uw Meesterproef ontvangt u een certificaat van deelname van CISO Masterclass BV.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal, managementboeken en trainingsmaterialen
  • Twee overnachtingen in  Landgoed Avegoor
  • Volledige verzorging op Landgoed Avegoor
in samenwerking met

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS

Maximaal 12 deelnemers

TAAL

Nederlands

MAESTRO PRIJS

€ 4.950,-

PARTNER PRIJS

op aanvraag

LOCATIE

Security Academy Nederland
De Bleek 11
3447 GV, Woerden

CURSUS

Training

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

3 dagen inclusief 2 overnachtingen

TIJD

Dagopleiding

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor CISO Masterclass

VOORWAARDEN

  • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
  • De kosten voor de opleiding dienen binnen 30 dagen na factuurdatum of voor de vervaldatum van een overeengekomen betalingsregeling te worden voldaan.;
  • Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW;