Big Data Practitioner

Big Data Practitioner

Deze 2-daagse Big Data opleiding (incl. examen) leidt onder meer op voor het officiële internationale Big Data Practitioner certificaat

Wij gaan ervan uit dat u de nodige basiskennis van Big Data heeft. Indien u deze niet heeft raden wij u aan eerst de Big Data Foundation opleiding te volgen. Zowel de Big Data Foundation als de Big Data Practitioner opleiding wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

Wat leert u in deze certificerende Big Data opleiding?

De kennis die u al dan niet in de Big Data Foundation opleiding heeft opgedaan, leert u praktisch toe te passen. De opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Big Data proces in de praktijk in basis toepassen
 • Algoritmes en analytics
 • Praktische toepassing van het Big Data proces: de architectuur en de systemen
 • Roadmap: implementatie van Big Data systemen binnen uw organisatie
 • Kwaliteit van Big Data

Aan het eind van de opleiding heeft u inzicht in de Big Data processen en systemen. U weet de juiste analyse technieken in te zetten en u weet hoe u een analyse vormgeeft vanaf het verzamelen van de data tot en met de presentatie.

Welke vaardigheden heeft u aan het eind van deze Big Data opleiding ontwikkeld?

Aan het eind van de Big Data Practitioner opleiding kunt u Data Collection, Map Reduce, Keyvalue Storage, transformatie en analyse technieken toepassen in de praktijk. U weet hoe u het Big Data proces kunt toepassen in uw eigen situatie. U kunt de verschillende technieken combineren tot een zinvolle Big Data analyse.

Met welke technieken zult u kunnen werken?

U leert te werken met data mining technieken als Decision tree, Rule Induction en Clustering. Daarnaast heeft u geleerd te werken met Pig, Hive, HCat en HDFS. U kent vervolgens Big Data architecturen als Big Data lab, Big Data project architectuur en Big Data bedrijfsarchitectuur.

Programma

Tijdens de 2-daagse Big Data Practitioner opleiding leren wij u Big Data praktisch toe te passen. Daarnaast behandelen we alle theorie die u voor het Big Data Practitioner examen nodig heeft en oefenen we met tal van examenoefenvragen. Het officiële Big Data Practitioner examen kunt u op een later moment afleggen bij een van de vele testcentra van Pearson Vue. U ontvangt van ons hiervoor een examenvoucher.

Dag I

 • Big Data ecosysteem
 • Big Data processen: Pig, HCat en Hive in de praktijk
 • Big Data analytics: analyse van de geconverteerde data in Qlikview

Dag II

 • Case: u werkt aan een eigen case met eigen data
 • Data Mining modellen: regressie-, cluster- en classificatie-algoritmen en algoritmen voor het afleiden van regels
 • Big Data Practitioner examenoefenvragen

Het examen

Het Engelstalige Big Data Practioner examen is een multiple choice, gesloten boek examen dat uit 40 vragen bestaat. Het examen is computer-based en kunt u afleggen in een van de vele testcentra van Pearson Vue. Het Big Data Practitioner examen wordt het hele jaar door afgenomen. Wanneer u minimaal 26 van de 40 (65%) vragen goed heeft beantwoord bent u geslaagd. Het examen duurt 60 minuten. Alvorens u aan het Big Data Practitioner examen deelneemt, dient u het Big Data Foundation examen succesvol te hebben afgerond.

Inschrijven

De kosten van de 2-daagse Big Data Practitioner opleiding bedragen € 1.780, – (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief een voucher voor het iSQI Big Data Practitioner examen (t.w.v. € 250,-), koffie/thee, lunches, het opleidingsmateriaal en het boek Succes met Big Data (t.w.v. € 30,-) mocht u hierover niet beschikken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAESTRO PRIJS

€1.780,-

CURSUS

Klassikaal of Incompany

MATERIAAL

Inclusief materiaal

AANTAL DAGEN

2 dagen

Datum

Op aanvraag beschikbaar

DIRECT AANMELDEN

Aanmelden voor Big Data Practitioner

VOORWAARDEN

 • Partners van de Maestro Academy: Specialisten aangesloten bij Het Finance Gilde, DataConnected of HeadFirst(Premium overeenkomst);
 • De betaling dient vóór aanvang van de eerste trainingsdag volledig te zijn voldaan;
 • De genoemde prijzen zijn exclusief BTW;